Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
SIDA STUDI

AdreçaC/ del Carme 16 Principal
08001 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon932681484
Correu electrònicsidastudi@sidastudi.org
Adreça webwww.sidastudi.org

DescripcióL'associació SIDA STUDI treballa en la capacitació de les persones per promoure la salut sexual i la gestió dels riscos biològics relacionats, com el VIH/sida i altres ITS i els embarassos no planificats, en un marc de respecte als Drets Sexuals i Reproductius.

La biblioteca de SIDA STUDI és l'única especialitzada en VIH/sida de l'Estat i dóna un servei que no cobreix cap altre recurs. Així mateix, les activitats educatives i formatives de l'entitat són un referent en l'àmbit de la prevenció del VIH pel seu bagatge, pel seu l’enfocament positiu de la vivència de la sexualitat i per la permanent cerca de millora i validació científica de les seves intervencions.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gais
lesbianes
homes i dones transsexuals i bisexuals
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones en risc d'exclusió social
Població en general
TemàticaEducació
docència i formació
Salut
Activitat o serveiFormació
Informació i orientació
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Programes o projectes a destacarEls principals serveis que SIDA STUDI ofereix a la societat són els següents:

Biblioteca sobre VIH/sida: Resposta a demandes d’informació, préstec de DVD, CD, llibres, revistes, jocs educatius, guies didàctiques i altres recursos pedagògics, obtenció de documents d’altres biblioteques, enviament de documents en el cas que no es puguin passar a recollir i disponibilitat dels espais del centre per consulta, treball i visionat.

Biblioteca online: Accés des de la pàgina web al catàleg, des d’on es poden obtenir arxius disponibles online, visualitzar-ne les imatges, fer comentaris, demanar informació i sol·licitar qualsevol document. Així mateix, també es pot visitar un exhaustiu directori de pàgines web sobre VIH i una col·lecció de revistes digitals ordenades per temàtica.

Accions educatives: Intervencions educatives per a la promoció d’una sexualitat saludable i capacitació en la gestió dels riscos relacionats (embarassos no desitjats, ITS, VIH) adaptades a col·lectius específics: joves dins i fora de l’àmbit educatiu, persones amb discapacitat, i els seus pares i mares.

Formació de formadors: Cursos de formació per a professionals o futurs professionals de l’àmbit de l’educació i de la salut que treballin tant amb joves com en l’àmbit de les discapacitats psíquiques, que volen incorporar en la seva activitat coneixements didàctics sobre sexualitat i VIH/sida.

Atenció de consultes: Atenció anònima i personalitzada de consultes sobre el VIH/sida i la seva prevenció, de manera presencial, per telèfon i correu electrònic, per part de professionals degudament formats.

Accés al preservatiu: Distribució gratuïta de preservatius i postals informatives a entitats i persones que ho sol·liciten, així com a joves que assisteixen a espais d’oci (festes majors, concerts, etc).

Assessorament personalitzat: Capacitació individualitzada de professionals i estudiants per tal que puguin organitzar activitats de prevenció o realitzar treballs de recerca i acadèmics sobre el VIH/sida.

Quiosc: Espai obert al públic per la recollida de material menor de caràcter divulgatiu, com fulletons, tríptics, revistes, adhesius, postals, punts de llibre o preservatius, entre d’altres, per a la prevenció del VIH/sida i altres ITS.

VIH sobre rodes: Exposició itinerant de cartells i altres materials de campanyes sobre VIH/sida d’àmbit nacional i internacional. Es pot triar entre més de 1.600 exemplars de cartells i prendre’ls en préstec per ser exposats en espais de tot tipus (escoles, punts d’informació juvenil, centres cívics, etc).

Gegants encantats: Maqueta pedagògica amb penis de colors, disponible en préstec, que permeten treballar de forma divertida i participativa les habilitat tècniques de la col·locació del preservatiu masculí.

Difusió: El Butlletí de novetats trimestral del Centre de Documentació informa de totes les noves adquisicions de la biblioteca, l’elaboració de reculls bibliogràfics monotemàtics a través de la secció de la web de monogràfics, l’enviament de materials divulgatius a les entitats que ho sol·liciten i la informació de les principals novetats a través del web, facebook, twitter,e-mail i els mitjans de comunicació que apropen l'entitat a la societat.

CDRP VIH/sida Hispanoamèrica: El Centre de Documentació i Recursos Pedagògics en VIH/sida para Hispanoamèrica intenta oferir un centre de recursos capaç de respondre a les necessitats informatives i documentals d'usuaris/es de l'àmbit hispanoamericà, amb una oferta de serveis i un fons documental adaptat als seus interessos.