Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Som diversitat trobada general de l'acord ciutadà
imatge Estratègia

L'Acord Ciutadà aprova la reprogramació de l'Estratègia i el Pla d'Actuació 2020-2022

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva va aprovar el 19 de novembre de 2020 la reprogramació de l'Estratègia d'Inclusió i el Pla d'Actuació de l'Acord Ciutadà 2020-2022. L'objectiu d'aquests és el de crear línies d'acció que facin front a les desigualtats socials de Barcelona, que en els últims mesos s'han vist agreujades arran de la situació generada per la Covid-19.

En aquest sentit, la reprogramació de l'Estratègia s'ha marcat un nou horitzó temporal, que passa del 2027 al 2030, per tal de coincidir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. A més, el Pla d'Actuació de l'Acord Ciutadà (PAAC) 2020-2022, que s'emmarca dins la pròpia Estratègia, consta de 4 objectius principals, dels quals es desprenen 15 projectes impulsors i 52 accions concretes dirigides a aconseguir les fites. Reduir la bretxa digital, incrementar la cobertura de serveis socials o promoure una ciutadania activa i compromesa són alguns dels projectes que el PAAC pretén impulsar.

banner estrategia banner estrategia
Des de l'Acord Ciutadà destaquem:
trobagene.

Obriu agendes, arriba la Trobada General de l'Acord!

La Trobada General tindrà lloc el 21 de maig a l'Auditori de les Cotxeres de Sants i es retransmetrà per streaming. Es farà balanç de l'activitat impulsada des de l'Acord i les activitats de les Xarxes durant el 2020 i es presentarà el Pla de Treball de 2021. A més, coincidint amb el Dia Internacional de la Diversitat Cultural, compartirem un espai de reflexió i debat sobre interculturalitat i pluralisme religiós.

recompte.jpg

La XAPSLL organitza el recompte de persones sense sostre al carrer

La Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar organitza el proper 19 de maig el recompte de persones que dormen al carrer. Per poder dur a terme el recompte, la XAPSLL demana la participació de voluntàries de Barcelona que hi puguin participar entre 10 de la nit i dues de la matinada. L’any 2018 hi van participar 925 voluntàries.

veure notícies destacades
1taula tercer sector.Presentació de la Guia de Fons Europeus del Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector presenta la Guia de Fons Europeus del Tercer Sector, un document que recull les principals convocatòries de subvencions i ajuts a les quals poden optar les entitats socials en l'àmbit europeu. La guia és interactiva i es pot fer la cerca de la informació segons col·lectius i àmbits d'intervenció.
És imprescindible inscripció prèvia per rebre l'enllaç d'accés. La presentació serà a càrrec de Jordi Escribà, soci cofundador a Blink, i Florianne Yvon, project manager a Blink.

Data: 11 de maig

En línia

Inscripcions

2urv alimentacio.Diàleg 'Precarització alimentària i desigualtats socials'

Patrici Hernández participarà del diàleg 'Precarització alimentària i desigualtats socials' explicant la Xarxa pel Dret a una Alimentació Adequada. La ponència s'enmarca en 'Diàlegs Sobre (In)Seguretat Alimentària: Precarització, Risc I Sostenibilitat', organitzat pel Medical Anthropology Research Center (MARC) de la Universitat Rovira i Virgili.

Data: 13 de maig

En línia

Inscripcions

3recompte.La XAPSLL organitza el recompte de persones sense sostre al carrer

La Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar organitza el proper 19 de maig el recompte de persones que dormen al carrer.

Data: 19 de maig

Lloc: Barcelona

Més informació

Inscripcions

4formacio primavera.Formació 'Incorporeu la diversitat religiosa a l'entitat'

Com es manifesta la diversitat religiosa a Barcelona? Què podem fer per que tothom se senti còmode a l'entitat, siguin quines siguin les seves creences?

Aquests són alguns dels dubtes que Torre Jussana i l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona provaran de respondre en una formació dirigida especialment a entitats. La sessió tindrà com a objectiu ajudar a entendre com es viu la diversitat religiosa a la ciutat i donarà pistes i idees per incorporar-la a l'entitat i aconseguir que tothom pugui sentir-s'hi plenament a gust.

Data: 20-05-2021 de 18h a 20h

En línia

Inscripcions

Programa complet

5trobgen.Trobada General de l'Acord Ciutadà

L'acte tindrà lloc el 21 de maig de 9 a 13h a l'Auditori de les Cotxeres de Sants (Carrer Olzinelles, 5) i es retransmetrà per streaming. La trobada serà l'espai on es faci balanç de l'activitat impulsada des de l'Acord i les activitats de les Xarxes durant el 2020 i es presenti el Pla de Treball del 2021. A més, coincidint amb el Dia Internacional de la Diversitat Cultural, se celebrarà un espai de reflexió i debat sobre interculturalitat i pluralisme religiós.

Data: 21 de maig

Lloc: Auditori de les Cotxeres de Sants

Inscripcions

6imagina amor.Límit concurs 'Imagina un amor'

Últim dia per presentar-se a la 4a edició del concurs de narrativa breu de temàtica LGBTI 'Imagina un amor'.

Hi poden participar joves i adults dividits en tres categories (de 12 a 15 anys, de 16 a 18 anys i adults) que hagin escrit un text d'entre 1 i 3 pàgines en català relacionat amb un amor no heteronormatiu (hi pot entrar qualsevol història d’amor de qualsevol identitat sexual i de gènere més enllà de la relació tradicional entre un home i una dona).

Organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC)

Data: 30 de maig (últim dia)

En línia

Més info

Bases

1network6
2network2
3network10
4network4
5network8
6network11
7network12
8network1
9network13
10network14
11network15
12network15
13network15

Vídeo de l'Acord Ciutadà

Imatge Voluntariat - Col·labora entitats socials
actiusacord
Flickr Acord Ciutadà
  • Estratègia d'Inclusió
  • serveis socials