Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Des de l'Acord Ciutadà destaquem:
premisentregatsnust.png

Nous reptes d’un model de treball virtual i presencial

La Xarxa Nous Usos Socials del Temps va participar de la Jornada Nous reptes d’un model de treball virtual i presencial i el lliurament de la 9a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps. Hi van haver 4 empreses guardonades i una menció especial a una empresa membre de la Xarxa NUST. El Premi perseguir l'objectiu de contribuir al coneixement i fer visible el treball realitzat per les empreses i organitzacions que presentin polítiques innovadores en la gestió de les persones treballadores mitjançant noves mesures d’organització del temps de treball, sensibilitzant la societat sobre aquestes pràctiques.

comissioacciojuny.png

La Comissió d'Acció comença a treballar per fer arribar l'Acord Ciutadà a tots els barris

En l'última reunió de la Comissió d'Acció, el 15 de juny, es van parlar diverses qüestions de futur. La principal va ser ampliar l'abast territorial de l'Acord Ciutadà, una missió que passa per fer-lo arribar a tots els barris de Barcelona i seguir impulsant el Fòrum Social Metropolità. La intenció és que els debats socials arribin a tots els territoris dins i fora de la ciutat. Altres qüestions rellevants de la reunió van ser el seguiment del PAAC, un primer plantejament de la Jornada anual i la valoració de la Trobada General. L'antiga assemblea es va valorar molt positivament, destacant la virtut de recuperar la presencialitat després de tants mesos només amb actes virtuals.

plenariaxapsll.png

Plenària de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar

La plenària de la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar va comptar amb 30 assistents de les diferents entitats de la xarxa. Durant la reunió es va explicar que s'està treballant en l'elaboració d’un protocol contra l’aporofòbia per treballar conjuntament amb l’Oficina de la No Discriminació. La plenària va servir per posar en comú l'activitat de les comissions i els grups de treball: l'elaboració d'un informe de famílies i sensellarisme o la valoració del recompte de persones sense llar són algunes de les accions més destacades La comissionada Sònia Fuertes va posar en relleu la importància de mirar cap a les dinàmiques d’habitatge i de combatre els discursos d’odi a partir d’una bona feina en l’acollida.

benvingudesacord.png

Metzineres s'adhereix a l'Acord Ciutadà

Metzineres s'ha adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva. L'entitat desenvolupa un programa integral de reducció de danys exclusiu per dones, organitzat a partir d'Entorns d’Aixopluc per Dones que Usen Drogues Sobrevivint Violències. És el primer programa integral de reducció de danys exclusiu per dones des de Catalunya. Amb abasts holístics i individualitzats escaients a les particularitats de cadascuna, ofereix propostes flexibles d’entrada directa i immediata, segons les seves expectatives, inquietuds, curiositats, interessos i necessitats.

veure notícies destacades
1xfes insc.pngÚltim dia de descompte per la Fira d'Economia Solidària

El 31 de juliol és l'últim dia per inscriure's amb descompte per exposar a la X Fira d'Economia Solidària. La Fira se celebrarà en un format híbrid, amb continguts al web i la fira presencial al recinte Fabra i Coats. Podeu accedir a més informació sobre les inscripcions aquí., i sobre la fira, aquí. Si us hi voleu inscriure passat el mes de juliol, hi ha temps fins el 10 de setembre, sense descompte.

Data límit: 31 de juliol (descompte) o 10 de setembre (sense descompte)

En línia

Informació sobre les inscripcions

Més informació sobre la Fira

2economiasocial tfg.pngConcurs treballs acadèmics sobre el tercer sector

El 20 de setembre és l'últim dia per presentar les candidatures per optar al premi que atorga el Programa Economia Social als millors treballs acadèmics que tinguin per temàtica el tercer sector, l'economia social o les cooperatives. Poden optar al premi aquelles persones que hagin presentat un Treball Final de Grau, Treball Final de Màster o Treball Final de Postgrau en una institució acadèmica situada a Catalunya, obtenint una qualificació superior o igual a 7 sobre 10. Els premis estaran dotats amb una remuneració al voltant dels mil euros i un bo de 300 més en productes del mercat social.

Data límit: 20 de setembre

En línia

Presentació, objectius i bases del premi

1network6
2network2
3network10
4network4
5network8
6network11
7network12
8network1
9network13
10network14
11network15
12network15
13network15

Vídeo de l'Acord Ciutadà

Imatge Voluntariat - Col·labora entitats socials
actiusacord
Flickr Acord Ciutadà
  • Estratègia d'Inclusió
  • serveis socials