Ajuntament de Barcelona

Barcelona Cultura


Món Llibre 2011

9 i 10 d’abril de 2011

d’11 a 19.30 h

7a edició

CCCB / pl. de Joan Coromines / MACBA / pl. dels Àngels

Entrada lliure
Capacitat limitada



Els espais del Món Llibre 2011

  • La Torre En Veu Alta. Si t’atreveixes a llegir en veu alta, participa en aquesta instal·lació a on les teves paraules acabaran de vestir un món d’imaginació i literatura. Pl. de Joan Coromines.
  • Llibreria LAIE - CCCB. Pati de les Dones.
  • La Biblioteca dels Llibres Trobats. Amb tots els llibres, els Savis del Què Llegim el racó de Casa Amèrica Catalunya i els millors espectacles de les Biblioteques de Barcelona. Hall CCCB.
  • L’Auditori del CCCB. Amb els espectacles més sorprenents relacionats amb llibres Auditori CCCB
  • L’espai dels Nascuts per Llegir. Per a nens i nenes de 0 a 3 anys. Espai -1 del CCCB.
  • L’espai dels Joves Il·lustradors de Tantàgora. Espai -1 del CCCB.
  • Espai dels grans “AIR-BOOK1104”. Una torre de control d’allò més exclusiva per als més grans de 9 anys. Mirador del CCCB.
  • Exposició “Astérix, els arxius d’Albert Uderzo” organitzada per l’editorial Bruño. Mirador del CCCB.
  • L’Escenari de les Editorials. Amb concerts, presentacions, endevinalles, corals i un munt d’espectacles proposats per les editorials. Pl. de Joan Coromines.
  • L’espai de Tallers i Jocs. Amb les propostes més divertides de les editorials Pl. de Joan Coromines.
  • L’Estona del Conte. Zona de joc i contacontes. Pati de les Dones.
  • El Mercat d’Intercanvi. Pati de les Dones.
  • L’auditori rodó. Amb els contes d’Arena en los Bolsillos i llibres de la Lluna. Auditori del MACBA.
  • L’espai de Tallers d’art i poesia. A càrrec d’Estrella Polar, Coco Books, Cruïlla, Narval, Castellnou, Bruño i Bruixola. Atríum i Hall del MACBA.
  • Taller i racó de Taro Gomi. Convidat especial del Món Llibre 2011, vingut expressament des del Japó. Pl. dels Àngels i Hall del MACBA.
  • Llibreria La Central – MACBA. Pl. de Joan Coromines.
  • Carrusel per Japó. Vine a donar una volta en homenatge als nens i nenes del Japó i escolta alguns dels seus contes.


A la manera de...

Artistes de diferents disciplines, tots exponents de la creació més contemporània, treballen al Món Llibre en una experiència que es basa, o bé en la seva «lectura» particular d’alguns dels llibres proposats per les mateixes editorials participants o bé en la seva mirada sobre la literatura. Enguany hi haurà Joan Garriga (de la Troba Kungfú) i Pep Pasqual a l’illa del tresor, Jordi Teixidor i el seu abecedari animat, Mimi Música, Barbara Van Hoestenberghe i Els Morenos del Petit de Cal Eril, artistes de hip-hop proposats per Hipnotik Faktory, la ballarina i performer Sònia Gómez i les companyies Il Funaro i Arena en los bolsillos entre d’altres.



Les biblioteques al Món Llibre

Petit format al Món Llibre

Les activitats de Petit Format de Biblioteques de Barcelona tindran, com cada any, un espai destacat al Món Llibre. Són propostes escèniques de petit format, de curta durada (màxim 50 minuts) i basades en llibres, que combinen la narració amb la dramatització i el suport d’objectes, titelles i música.
Hall del CCCB.


Els Savis del Què llegim...

A la Biblioteca del Llibres Trobats del Món Llibre trobaràs Els Savis del Què Llegim, especialistes en literatura infantil i juvenil, perquè et donin pistes i consells que t’ajudaran a escollir els millors llibres entre l’oferta editorial.
Hall del CCCB

És una iniciativa a càrrec de Biblioteques de Barcelona.


L’espai dels Nascuts per Llegir

Espai de 0 a 3 anys. Espai -1 CCCB

Món Llibre et porta un tastet de les activitats habituals del programa Nascuts per Llegir (NPL) que promou el gust per la lectura entre els infants de 0 a 3 anys. Amb la implicació de CAPS i biblioteques, NPL fomenta experiències emotives a partir del llibre i compartides per adults i infants. Petits espectacles, mostra de llibres objecte, consells i recomanacions a l’espai -1 del CCCB. Espai dissenyat pels alumnes del màster L’Espai Expositiu (UPC i CCCB).



Espai dels grans “AIR-BOOK1104”

Espai exclusiu pels nens i nenes majors de 9 anys.
El Mirador del CCCB es converteix en una torre de control més singular on només els més grans podran fer el check in per llegir...
Espai dissenyat pels alumnes del màster L’Espai Expositiu (UPC i el CCCB).



Les editorials ben a prop

Com en cada edició, més d’una trentena d’editorials se sumen al Món Llibre amb prop de seixanta activitats i tallers de tota mena repartits per diferents espais de la festa.
Les editorials, aliades clau, d’aquesta gran festa també ofereixen una mostra significativa de les seves novetats i títols emblemàtics.



Taro Gomi. Convidat internacional del Món Llibre

El convidat internacional del Món Llibre 2011 és l’artista japonès Taro Gomi La majoria dels seus llibres son d'activitats on l'autor et proposa alguna cosa que ell fa i espera que tu intervinguis a la teva manera. Taro Gomi també crea un diàleg entre les dues cultures, pel que fa a costums, estètica i llenguatge.
Taro Gomi / Cocobooks

Col·labora Japan Foundation



Els nous il·lustradors de Tantàgora

El Món Llibre és una bona finestra perquè els joves il·lustradors mostrin el seu treball al públic, i vol esdevenir, a més, un punt de contacte entre les noves promeses de la il·lustració catalana i els editors. Projecte Il·lustrador Resident.

Organitza: Tàntagora Projectes Culturals