Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 
 • El Greco. Vell cavaller. Oli sobre tela. 46 x 43 cm. Museo Nacional del Prado, Madrid © Museo Nacional del Prado. Madrid

  La Passió Grequiana de Picasso

  • Fecha del 22 d'octubre del 2015 al 17 de gener de 2016
  • Fruit d’un intercanvi d'obres, el Museu Picasso exposa una obra mestra del retrat, Vell cavaller d'El Greco, que pertany a la col·lecció del Museo Nacional del Prado i que es presenta juntament amb més de 30 peces d’inspiració grequiana de la nostra col·lecció.

   Picasso va tenir l'oportunitat d'estudiar l'obra d'El Greco a les seves visites al Museo del Prado durant la seva estada a Madrid l'any 1897-1898. A la tornada a Barcelona, a l’entorn dels Quatre Gats va entrar en contacte amb Rusiñol, Utrillo i Zuloaga, admiradors, col·leccionistes i defensors de l’obra de l'artista. En aquest període, Picasso va realitzar diversos dibuixos i pintures on la inspiració d’El Greco és central.

   L’admiració que Picasso sentia per El Greco es va mantenir al llarg de la seva vida i es va posar de manifest en alguns períodes, com l’època blava, els inicis del cubisme i els anys seixanta.

 • Pablo Picasso. Ramon Reventós. Barcelona, 1899-1900. Pintura a l'essència, carbonet i llapis Conté sobre paper. Donació Pablo Picasso, 1970. Museu Picasso, Barcelona. Reproduccions fotogràfiques, Gasull Fotografia. MPB 110.872

  Picasso i els Reventós

  • Data de l'1 d'octubre de 2015 al 10 de gener de 2016
  • L’exposició Picasso i els Reventós celebra l’amistat de Pablo Picasso amb la família barcelonesa Reventós al llarg de gairebé un segle.

   Pablo Picasso va conèixer els germans Ramon i Jacint Reventós Bordoy l’any 1899. Des d’aquell moment, l’artista va mantenir una estreta relació amb els dos germans Reventós, amb moments de major o menor intensitat, que continuà amb la següent generació, especialment a partir de la visita que Jacint Reventós Conti fa al pintor l’any 1950.

   La mostra comprèn un grup de retrats que Picasso va fer dels seus amics, la seva correspondència -en una gran majoria il·lustrada amb meravellosos dibuixos de Picasso- i un conjunt excepcional de gravats relacionats amb aquesta amistat, així com examina el treball literari de Ramon Reventós, a través dels seus llibres il·lustrats amb gravats de Picasso.

 • Picasso/Dalí. Dalí/Picasso

  Picasso/Dalí. Dalí/Picasso

  • Data del 20 de març de 2015 al 28 de juny de 2015
  • L'exposició estudia per primera vegada les relacions entre dues figures claus de l’art del segle XX, que sovint han estat tractades com a figures isolades i mítiques, auto-generadores pel que fa l’estètica i oposades políticament.