Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 
 • Jean Hélion

  • Data Del 18 de març al 19 de juny de 2005
  • Retrospectiva organitzada pel Centre Pompidou-Musée national d'art moderne amb motiu del centenari del naixement de Jean Hélion (1904-1983)
  • Més informació ...

   La retrospectiva recorre l'atípica trajectòria d'un artista que, compromès amb l'abstracció més absoluta (l'any 1930 va fundar amb Theo van Doesburg, Otto Carlsund i Léon Tutundjian, Art Concret, moviment d'avantguarda que propugnava l'art abstracte més radical), se n'allunya després de la Segona Guerra Mundial, quan l'abstracció triomfava a tot el món. Aquest gir radical, provocat per l'enfonsament de les seves utopies polítiques, el porta a una pintura figurativa oberta a la vida. Les seves escenes quotidianes es converteixen en al·legories de la vida moderna i seran un referent històric, entre d'altres, per al pop art de Jim Dine i, en els anys seixanta, per a una nova generació d'artistes com Gilles Aillaud o Eduardo Arroyo.

   L'exposició, realitzada amb la participació excepcional de la Biblioteca Nacional de França i comissariada per Didier Ottinger, conservador del Musée national d'art moderne, inclou vuitanta pintures i una vintena de dibuixos i reuneix, per primera vegada, totes les Composicions abstractes de gran format que durant els últims anys s'han conservat principalment als Estats Units.

 • Llibres il.lustrats per Picasso

  • Data Del 11 de novembre de 2005 al 8 de gener de 2006
  • Dins del marc de l'Any del Llibre i la Lectura, i coincidint amb la inauguració de la nova Biblioteca-Centre de documentació, el Museu Picasso de Barcelona presentarà la seva col·lecció de llibres ilustrats per Picasso.
  • Més informació ...

   L'exposició aplegarà prop d'una cinquantena d'exemplars que evidencien l'estreta relació que es va establir, a partir del 1905, entre l'artista i els poetes i escriptors més rellevants del segle XX, així com el seu treball en l'àmbit de l'edició. Obres com Saint Matorel de Max Jacob (1911), Les métamorphoses d'Ovidi (1931) o Vingt poèmes de Góngora (1948), són alguns dels magnífics títols que es podran veure en aquesta ocasió.