Museu Picasso de Barcelona

Terrats de Barcelona
Barcelona, 1903
Oli sobre tela
69 x 108,5 cm
Cessió del Ministeri de Cultura a l’Ajuntament de Barcelona, 1991
MPB 112.943

En la segona estada a l’estudi del carrer de la riera de Sant Joan número 17 l’any 1903, Picasso reprèn un tema que des de la seva arribada a Barcelona, del 1895 a 1897, és molt freqüent: el paisatge de les teulades urbanes. Va fer diverses obres de tema semblant, mostrant amb diferents perspectives i usos del color, les vistes del barri. Són perspectives urbanes elaborades amb una estructuració dels plans lineals que hi donen una visió molt arquitectònica.

La pintura hi és distribuïda irregularment, té pinzellades carregades de matèria i d’altres de més lleugeres. L’artista combina la pinzellada curta i irregular amb la llarga, vertical i horitzontal, amb un perfil gruixut per al contorn de moltes de les edificacions.

Terrats de Barcelona és també el tema i el títol de l’obra una mica anterior, de període blau, que és una admirable composició de formes i volums a través d’un sol color (MPB 110.020).

Des d’aquest mateix estudi, en la seva primera estada, Picasso va pintar la magnífica perspectiva del carrer amb els seus vianants (El carrer de la Riera de Sant Joan, des de la finestra de l’estudi de l’artista,MPB 110.213)

Ubicació

Sala 8