Institut de Cultura de Barcelona

Museu de la Música

L'Auditori

Menú principal

Ves al menú de la seccio

Home | Serveis | Espai de Documentació i Recerca


Espai de Documentació i Recerca

3r quadern Iberia “Lavapiés” (detall de la partitura manuscrita autògrafa) Isaac Albéniz, Niça 1906 © G.Serra, 1995

L’Espai de Documentació i Recerca té la missió de recollir i organitzar la Documentació i els recursos suficients per a l’estudi físic i acústic dels instruments musicals en el seu context històric i cultural, així com l’estudi dels compositors i intèrprets. Comprèn:

Biblioteca
Biblioteca

Disposa de 3.000 monografies i 20 revistes especialitzades en organologia. El contingut temàtic se centra en els instruments musicals, la seva història i evolució i en els marcs etnogràfic, històric i científic. Novetat: podeu consultar en línia el Catàleg de la Biblioteca.

Arxiu Històric
Retrat d´Isaac Albéniz

L’arxiu musical comprèn donacions i llegats de músics estretament lligats a la cultura musical barcelonina de tombants del segle XIX així com fons de personatges i institucions que han fet la donació juntament amb la seva col·lecció particular d’instruments. Alhora tutela fons d’autors vius i d’institucions com la Banda Municipal de Barcelona o l’Associació Wagneriana (amb un total aproximat de 12.000 documents). Aquests arxius particulars conserven des d’obra manuscrita original fins a fotografies o documentació biogràfica vària, amb una col·lecció epistolar molt notable. Per a més informació consulteu Col·leccions.

Fons Sonor
Disc perforat

Disposa d’aproximadament 7.800 peces, entre les quals es troben representats pràcticament tots els estadis evolutius de l’enregistrament digital o analògic de la música. Per a més informació consulteu Col·leccions.

Arxiu Fotogràfic
Matrimoni Granados de joves

Comprèn un nombrós i heterogeni gruix d'imatges (pas universal, 6x6, paper, digital) de diferents tipologies i compta amb un fons històric i actual de fotografies d’identificació dels instruments de la col·lecció i dels seus procediments de restauració que està a l’abast d'investigadors i estudiosos de l’organologia.

Servei d’assessorament tècnic sobre conservació
Saxòfon tenor en do. Adolphe Sax. París, França. 1814-1894. © G.Serra, 1990

Restauració i estudi del patrimoni i les col·leccions d’instruments, i documentació musical. A més, posa a disposició d’estudiosos i especialistes la col·lecció d’instruments de la reserva visitable.

A més l’Espai de Documentació i Recerca posa a l’abast dels usuaris la consulta de les següents bases de dades:
Catàleg de la Biblioteca: monografies, publicacions periòdiques i articles
Catàleg en línia dels instruments musicals del Museu de la Música
CAT I CAT (catàleg d’instruments de col·leccions públiques a Catalunya)
IMC (base de dades d’iconografia musical catalana), que recull representacions gràfiques i artístiques que s’han fet a Catalunya fins al 1914 tant d’instruments com de fets i escenes musicals.

Sobre el web

Ves al menú principal

Subir

Ves al inici de la pàgina