Institut de Cultura de Barcelona

Museu de la Música

L'Auditori

Menú principal

Ves al menú de la seccio

Home | El Museu | Què és el Museu


Què és el Museu

Les arpes a l'àmbit del romanticisme © Rafael Vargas

Al març de 2007, el Museu de la Música va obrir de nou les portes al públic a L’Auditori, amb una presentació totalment renovada de les seves col·leccions d’instruments i documents musicals.

La nova exposició permanent acull prop de cinc-cents instruments de diferents èpoques i cultures, una col·lecció que està considerada com una de les més importants de l'Estat espanyol. Estructurat en diferents àmbits i a través d’audiovisuals --amb  música, imatge i text--, el Museu de la Música convida el visitant a aproximar-se al món de la música d’una manera directa i vivencial, i a descobrir com ha estat vehicle d’expressió i comunicació dels humans en el decurs de la història. El recorregut principal anomenat, Orpheus, comença amb una introducció als elements constitutius de la música i continua amb la seva evolució en el temps i l’espai: s’inicia a les antigues civilitzacions i recorre el naixement i la difusió de la polifonia, el barroc, el classicisme i el Romanticisme, els nous colors i la indústria del so al segle XIX així com els nous estils i les noves tecnologies del segle XX. Ocupen un lloc destacat els instruments de teclat i la col·lecció de guitarres, com també la Sala dels Músics Catalans . Desplegant-se en paral·lel a les col·leccions, es troba «La permanència del so» , una exposició a l’entorn de la necessitat de fixar la música en diferents suports al llarg del temps, des de l’escriptura musical fins als avenços tècnics per a l’enregistrament i la reproducció del so. Punt final és la Sala d’Interactius, on el visitant pot manipular des d’objectes i maquetes fins a instruments reals que donen resposta a la pregunta, «Per què sona?».

El Museu ofereix al visitant la possibilitat de visitar l’exposició permanent d’una manera flexible, guiat a través dels diferents itineraris temàtics. Orpheus , per al públic general, és el nom de l’itinerari  principal; per a grups escolars, famílies i altres col·lectius hi ha el Petit Orpheus. Altres monogràfics donen la possibilitat d'adaptar-se als interessos dels diferents tipus de públic. Aquests itineraris audiovisuals alternatius s’han de concertar prèviament i també s'ofereixen en diversos idiomes: català, castellà i anglès.
Aneu a Activitats i educació


Sobre el web

Ves al menú principal

Subir

Ves al inici de la pàgina