Programes

 

Educar amb l’esport

Propostes de formació docent sobre noves modalitats, continguts didàctics i espais de reflexió amb l’objectiu de contribuir a la millora constant dels docents.

Jornades L’Esport fa Escola

Adreçat a: Professorat.
Dates i Espai: 3, 4 i 5 d’octubre de 2013 a l’INEFC - Barcelona.
Direcció tècnica: Ajuntament de Barcelona i Universitat de Barcelona.
Col·laboradors: Diputació de Barcelona ( www.diba.es), INEF (www.inef.net), COPLEFC (www.coplefc.cat) i URL (www.url.es). Entitats gestores de les activitats L’escola fa esport a la ciutat.
Servei de préstec de material didàctic-esportiu a les escoles
L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels centres esportius i entitats de lleure i esport, material esportiu escolar de préstec per a diferents disciplines. El servei pretén facilitar propostes innovadores als centres educatius amb material específic del qual no disposen.
Més informació: 93 402 30 00 iberecepcio@bcn.cat

L’esport en curs

Diverses activitats esportives, dirigides als nens i nenes i que es desenvoluparan durant el curs escolar, tenen la voluntat de transmetre valors com la companyonia, la solidaritat o el treball en equip, mitjançant experiències esportives en diversos espais de la ciutat.

Joc perdut

Aquesta activitat està concebuda per contribuir al desenvolupament motriu, cognitiu, afectiu i social. També permet conèixer els trets característics del patrimoni cultural català a partir del joc tradicional.
S’aprofita el fil conductor d’un conte per a realitzar diferents jocs amb l’alumnat. Jocs de quatre tipologies: cançons de repartir, formes electives, jocs musicats i jocs motrius.

Adreçat a: P5 (5 anys).
Dates i Espai: 13 maig de 2014 Parc de l’Espanya Industrial, 14 maig de 2014 Plaça del Sol, 15 maig de 2014 Plaça Major de Nou Barris, 16 maig de 2014 Parc de Sant Martí, amb dues sessions diàries de 9.45 a 11h i de 11.15 a 12.30h.
Direcció tècnica: Marinva. Joc i Educació. www.marinva.es.
Col·laboradors: Jesuïtes Bellvitge-Centre d’Estudis Joan XXIII, IES Can Vilumara, Associació Capicua i Xirriqueteula Teatre S.L.

Ja nedo

Permet experimentar noves possibilitats motrius per assolir els primers desplaçaments autònoms en el medi aquàtic.
El programa pretén assegurar que l’alumnat finalitzi l’educació Primària havent adquirit els coneixements bàsics de control motriu en el medi aquàtic. 1r (tot el curs) i 5è o 6è (només casos especials i un trimestre).

Adreçat a: 1r i 5è o 6è (6 anys i 10-12 anys).
Dates i Espai: de setembre a juny
Es realitza a instal·lacions de la ciutat: Centres esportius municipals: Raval Can Ricart, Marítim, Parc de la Ciutadella, Banys de Sant Sebastià, Piscina Sant Jordi, Aiguajoc Borrell, Estació del Nord, Joan Miró, Sagrada Família, la Bordeta, Piscines Bernat Picornell, l’Espanya Industrial, les Corts, Can Caralleu, Can Toda, Claror, Perill, Sardenya, Horta, Guinardó, Mundet, Olímpics Vall d’Hebron, Carmel, Cotxeres Borbó, Can Cuyàs, Can Dragó, Artesania, Turó, Bon Pastor, Trinitat Vella, Sant Andreu, Bac de Roda, Maresme, Can Felipa, Jupiter, la Verneda, Nova Icària, Vintró �Joan Alentorn�. I quatre instal·lacions esportives privades: Complex Esportiu Fabra, instal·lació Josep Vallès, instal·lació Regent Mendieta i Club Natació Monjuïc
Famílies: obert sessions de final de trimestre
Direcció tècnica: Federació Catalana de Natació(www.natacio.cat) i Instal·lacions esportives participants
Col·laboradors: Instal·lacions Esportives Municipals i Privades

Dansa ara i espectacle it dansa

Vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània.
Després del treball d’aprenentatge d’un repertori de danses amb el professorat al centre educatiu, l’alumnat participa a una jornada de dansa en la qual els nens i les nenes són protagonistes d’un gran espectacle de dansa contemporània

Adreçat a: 2n primària (7 anys).
Dates i Espai: Dansa Ara, 1 d’abril de 2014 al Palau Sant Jordi. Dues sessions de 9.30h a 11.15h i d’12.30 a 13.30h. Espectacles IT Dansa: 12 de febrer de 2014 de 9.45 a 11.15h i de 11.45 a 13.00h. a la Sala Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre de 10 a 11.45h i 14.45 a 16.30h; 13 i 14 de febrer de 2014 de 10 a 11.45 hores. Sala Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre.
Famílies: Obert a la sessió final.
Direcció tècnica: Vesc s.l.
Col·laboradors: Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre, Factoria Mascaró, Palau Sant Jordi-BSM i Barcelona Promoció- Anella Olímpica

Curses d’orientació

L’objectiu és potenciar l’aprenentatge de les habilitats orientatives mitjançant la participació en una cursa d’orientació.
Després del treball teòric i pràctic al centre educatiu, l’alumnat pren part en una cursa d’orientació especialment pensada per a la seva edat tot participant en en grups de tres o quatre alumnes per tal de fomentar el treball cooperatiu. Adreçat a: de 3r de primària a 4t de secundària (8-16 anys).

Adreçat a: de 3r de primària a 4t de secundària (8-16 anys).
Dates i Espai: 24, 25, 28 i 29 d’abril de 2014 a l’Anella Olímpica (8-10 anys), 7, 8 i 9 de maig de 2014 Parc de Collserola (10-12 anys) i 13,14 i 15 de maig 2014 al Castell de Montjuïc (12-16 anys).
Direcció tècnica: Federació Catalana de Curses d’Orientació (www.orientacio.org) i La Nova Fita - Associació d’Orientació.
Col·laboradors: Barcelona Promoció- Anella Olímpica, Museu Olímpic i de l’Esport, BSM- Castell de Montjuïc i Parc de Collserola- Sant Pere Màrtir col·laboradors monitoratge.

Flic flac circ

Vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants L’alumnat esdevé l’acròbata i protagonista d’un espectacle de circ en format teatral. En cada edició l’espectacle gira entorn a una temàtica en la qual l’alumnat aprofundeix des d’altres vessants educatives (llengua, literatura, història, música...) tot realitzant així un treball transversal.

Adreçat a: 5è de primària (11 anys).
Dates i Espai: 28, 29 i 30 de maig de 2014 d’11.15 a 12.15h i de 16 a 17h a Sant Andreu Teatre.
Famílies: Obert
Direcció tècnica: Escola de Circ Rogelio Rivel (www.escolacirc.com).
Col·laboradors: SAT Sant Andreu Teatre.

Raid atlètic

Amb la intenció de promoure l’atletisme entre nois i noies de la ciutat s’organitza aquesta activitat amb un format dinàmic i cooperatiu.
Així, es posen els espais esportius de la ciutat adequats a l’atletisme a l’abast del professorat i de l’alumnat per entrar amb contacte amb els clubs atlètics i fer-hi pràctica atlètica. El programa finalitza amb una activitat conjunta on gaudiran de tot allò que han après en el procés.

Adreçat a: 4t i 5è de Primària i 1r i 2n d’ESO (de 8 a 14 anys).
Dates i Espai: 10 d’abril de 2014 de 9.30 a 12.30h a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.
Direcció tècnica: QSL Serveis Culturals s.l. (www.qsl.cat).
Col·laboradors: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona Promoció Anella Olímpica ( www.bsmsa.cat) i Federació Catalana d’Atletisme (www.fcatletisme.cat).

Corro, salto i llenço – Raid Atlètic

Acció dirigida a l’alumnat inscrit al Raid Atlètic que implica diverses sessions amb tècnics dels clubs d’atletisme de la ciutat, que ofereixen als centres educatius material de les diverses disciplines. Les classes dirigides tenen lloc a les instal·lacions especialitzades en atletisme de la ciutat per tal d’apropar-les a l’alumnat.

Adreçat a: 4t i 5è de Primària i 1r i 2n d’ESO (de 9 a 14 anys).
Dates i Espai: D’octubre a març als diversos espais col·laboradors.
Direcció tècnica: QSL Clubs participants.
Col·laboradors: CEM La Mar Bella, Can Dragó (www.candrago.com), Serrahima (www.serraima.com), Pistes Universitàries.

Biatló

Amb l’objectiu de dinamitzar l’aprenentatge i fomentar la participació i el treball en equip s’organitza el Biatló.
D’aquesta manera, es posa a l’abast als alumnes una acció esportiva que combina diferents disciplines esportives com la natació i l’atletisme en un entorn emblemàtic com és el de l’Anella Olímpica de Montjuïc.

Adreçat a: 6è de primària (12 anys).
Dates i Espai: 12 de juny de 2014 a les Piscines Bernat Picornell, Anella Olímpica i Estadi Olímpic ( www.bsmsa.cat).
Direcció tècnica: Institut Barcelona Esports
Col·laboradors: Estadi Olímpic, Mercabarna i Federacions Catalanes de Pentatló Modern i de Triatló.

Triatló

Aquesta proposta esportiva té per objectiu potenciar l’activitat física entre l’alumnat. Així, es potencia aquesta disciplina que a més serveix perquè cada alumne aprengui a dosificar i gestionar el seu esforç al llarg d’aquesta prova combinada que implica: natació, ciclisme i atletisme.
Introduïm els alumnes en un esport combinat, on l’esport esdevé petita aventura: es comença nedant 50 metres, seguit d’un recorregut amb bicicleta per la platja de la Mar Bella, i s’acaba amb una cursa a peu fins a la Base Nàutica Municipal de Barcelona.

Adreçat a: 1r i 2n de secundària (12-14 anys).
Dates i Espai: 3 de juny de 2014 al Front Marítim de Barcelona (Base Nàutica Municipal de Barcelona).
Direcció tècnica: Institut Barcelona Esports (www.bcn.cat/esports).
Col·laboradors: Base Nàutica Municipal de Barcelona, Mercabarna, i Federació Catalana de Pentatló Modern i Federació Catalana de Triatló.

Coneix el Pentatló – Biatló i Triatló

Es proposen tres accions: sessions preparatòries del biatló i del triatló a l’escola i a les instal·lacions Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat, presentació del programa esportiu informàtic �Desenvolupar Hàbits Saludables� i dels esports propis del Pentatló, l’esgrima i el tir amb pistola làser.

Adreçat a: 6è de Primària i 1r i 2n d’ESO (12-14 anys).
Dates i Espai: Per determinar horari amb cada centre escolar. Instal·lació Esportiva Joaquim Blume.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Pentatló Modern (www.fcpentatlo.cat).
Col·laboradors: Instal·lació Esportiva Joaquim Blume.

Pedala

Pràctica d’activitats per a l’aprenentatge dels fonaments tècnics i reglamentaris d’esports amb bicicleta. Alhora es proposa oferir coneixement a l’alumnat adolescent sobre els diversos esports en què s’utilitza la bicicleta.

Adreçat a: 3r i 4t de secundària (14-16 anys).
Dates i Espai: 23, 24 i 25 d’abril de 2014 al Velòdrom d’Horta.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Ciclisme (www.ciclisme.cat).
Col·laboradors: Velòdrom d’Horta i Club de Ciclisme Adaptat Gènesis.

L’esport....fa per tu

Amb l’objectiu de donar a conèixer esports poc practicats per l’alumnat de la ciutat de Barcelona, les federacions posen a l’abast de les escoles una proposta educativa de qualitat. Així pretenen facilitar l’apropament i coneixement de la seva modalitat esportiva als alumnes per tal de fomentar la pràctica d’aquell esport en horari extraescolar.

La gimnàstica, fa per tu!

Amb aquesta activitat es vol fer experimentar a l’alumnat un esport tradicional amb material específic poc habitual als centres educatius, com són els diversos aparells de gimnàstica artística. Alhora es desenvoluparan les tècniques bàsiques: equilibri, desplaçaments, girs i salts...

Adreçat a: P5 i 1r primària (5-6 anys).
Dates i Espai: de l’11 al 22 de novembre de 2013 al Gràcia Gimnàstic Club i del 25 al 29 de novembre de 2013 al Club Gimnàstic Barcelona.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Gimnàstica (www.gimcat.com).
Col·laboradors: Gràcia Gimnàstic Club i Club Gimnàstic Barcelona.

L’Hoquei patins, fa per tu!

Desenvolupament de les tècniques bàsiques del patinatge: equilibri, desplaçaments, girs i frenades en situacions de joc reals.

Adreçat a: 1r de primària (6 anys).
Dates i Espai: 20 de gener, 1 d’abril i 2 de juny de 2014, de 15 a 16.30h al centre educatiu corresponent.
Famílies: Obert a les sessions finals.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Patinatge (www.fecapa.cat).

El judo, fa per tu!

Ofereix la possibilitat de conèixer les tècniques i les progressions del judo per aplicar-les tenint especial cura amb els comportaments i les normes de seguretat.

Adreçat a: 3r de Primària.
Dates i Espai: 22 i 23 de maig de 2014 de 11 a 13h al CEM Llars Mundet.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Judo (www.fedecatjudo.cat).
Col·laboradors: CEM Llars Mundet

L’handbol, fa per tu!

Permet executar i descobrir les estratègies bàsiques de l’esport: cooperació, oposició i cooperació/oposició, amb relació a les regles del joc.

Adreçat a: 3r de primària (8 anys).
Dates i Espai: 22, 23 i 24 de gener de 2014 de 10 a 12h al CEM Mar Bella.
Famílies: Obert
Direcció tècnica: Federació Catalana d’Handbol (www.fchandbol.cat).
Col·laboradors: CEM Mar Bella.
Més handbol al CEEB: www.elconsell.cat.

El Korfbal, fa per tu!

Vol fomentar la coeducació i la no-violència, valors intrínsecs en l’esport del korfbal. Valorar l’esportivitat per sobre de la consecució de resultats.

Adreçat a: 3r i 4t de primària (8-10 anys).
Dates i Espai: 12 de desembre, 6 de febrer, 20 de març, 9 de maig i 12 de juny de 2013 de 10 a 12h al CEM Mar Bella
Direcció tècnica: Federació Catalana de Korfbal.
Col·laboradors: CEM Mar Bella (www.cemmarbella.cat).
Més Korfbal al CEEB: www.elconsell.cat.

El Waterpolo, fa per tu!

Aquesta proposta de miniwaterpolo permet experimentar el joc com a objecte de plaer i recreació. Organitzar-se a partir de les normes pactades i crear possibles variants del joc, tot fent ús de gestos tècnics (passada, llançament, conduccions ...) i habilitats específiques del waterpolo.

Adreçat a: de 1r a 4t de Primària (6-10 anys).
Dates i Espai: Clubs de waterpolo de la Ciutat.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Waterpolo (www.natacio.cat).
Col·laboradors: Instal·lacions Municipals i Privades

L’esgrima, fa per tu!

Proposa l’execució de formes i possibilitats de moviment, ajustant i consolidant els elements fonamentals a la realització d’habilitats motrius pròpies de l’esgrima.

Adreçat a: 4t de primària (10 anys).
Dates i Espai: 13 desembre de 2013, 14 de febrer, 4 d’abril i 30 de maig de 2014 de 10 a 12.30h al CEM Reina Elisenda.
Direcció tècnica: Federació Catalana d’Esgrima (www.esgrima.cat).
Col·laboradors: CEM Reina Elisenda

Els Escacs, fan per tu!

Permet potenciar el control emocional, la capacitat d’organització, la responsabilitat en la presa de decisions, l’augment de l’autoestima i l’acceptació de les regles i els resultats.

Edat: 4t i 5è de primària (9-11 anys).
Dates i Espai: 6 de juny de 2014 de 10 a 12h al CEM La Mar Bella.
Direcció tècnica: Federació Catalana d’Escacs (escacs.cat).
Col·laboradors: CEM Bac de Roda.

L’escalada, fa per tu!

Vol donar a conèixer l’escalada i adaptar l’execució d’habilitats motrius específiques a entorns de pràctica de complexitat creixent, amb eficiència i creativitat.

Adreçat a: 5è de primària (11 anys).
Dates i Espai: del 13 al 31 de gener de 2014 de 10 a 12h al Centre Municipal d’Escalada La Foixarda.
Direcció tècnica: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (www.feec.cat).
Col·laboradors: Centre Municipal d’Escalada La Foixarda.

El tamborí, fa per tu!

Aquesta proposta consisteix en la realització d’activitats i jocs per a l’aprenentatge dels fonaments tècnics, tàctics i reglamentaris d’un esport amb implementació. Adreçat a: 5è de primària i 1r de secundària (11 i 13 anys).

Adreçat a: 5è de primària i 1r de secundària (11 i 13 anys).
Dates i Espai: 15 de gener, 19 de març i 29 de maig de 2014 al CEM Pau Negre.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Tamborí (www.tamcat.org).
Col·laboradors: CEM Pau Negre.

El touch rugbi, fa per tu!

Consisteix en practicar activitats i jocs per a l’aprenentatge dels fonaments tècnics, tàctics i reglamentaris d’un esport col·lectiu.

Adreçat a: 5è i 6è de primària (10-12 anys).
Dates i Espai: Per determinar. CEM Mar Bella, Camp Municipal de Rugbi Teixonera Vall d’Hebron, Camp Municipal de Rugbi La Foixarda, Pistes Universitàries de la Universitat de Barcelona.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Rugbi , Barcelona Universitari Club, Futbol Club Barcelona, Gòtics Rugby Club, Club Natació Poble Nou, Associació Rugby Poble Nou, Químic Rugby Club i Club Esportiu Universitari.
Col·laboradors: CEM Mar Bella, Camp de rugbi La Teixonera i Camp de rugbi de La Foixarda i Pistes Universitàries de la Universitat de Barcelona.
Més touch rugbi al CEEB: www.elconsell.cat.

El rugbi, fa per tu!

Exercici d’introducció a un esport col·lectiu que implica dosis d’estratègia, de dinàmiques tàctiques i de contacte.

Adreçat a: 1r i 2n de secundària (12-14 anys).
Dates i Espai: Per determinar. CEM Mar Bella, Camp Municipal de Rugbi Teixonera Vall d’Hebron, Camp Municipal de Rugbi La Foixarda, Pistes Universitàries de la Universitat de Barcelona.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Rugbi , Barcelona Universitari Club, Futbol Club Barcelona, Gòtics Rugby Club, Club Natació Poble Nou, Associació Rugby Poble Nou, Químic Rugby Club i Club Esportiu Universitari.
Col·laboradors: CEM Mar Bella, Camp de rugbi La Teixonera i Camp de rugbi de La Foixarda i Pistes Universitàries de la Universitat de Barcelona.
Més rugbi al CEEB: www.elconsell.cat.

El vòlei, fa per tu!

Dóna a conèixer la tècnica i tàctica del vòlei i cooperar en les funcions atribuïdes a l’equip per a la consecució d’objectius comuns.

Adreçat a: de 3r de primària a 2n de secundària (9-14 anys).
Dates i Espai: 18 i 19 de febrer i 20 i 21 de maig de 2014 de 10 a 13 al CEM Mar Bella.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Voleibol (www.fcvolei.cat).
Col·laboradors: CEM Mar Bella.

El rem, fa per tu!

Ensenya a responsabilitzar-se individualment en una activitat col·lectiva com a condició indispensable per aconseguir un objectiu comú.

Adreçat a: 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO (12-16 anys).
Dates i Espai: del 15 d’octubre al 19 de desembre de 2013 (només dimarts i dijous) de 9.30 a 11.30h al Reial Club Marítim de Barcelona.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Rem (www.remcatalunya.org) i Reial Club Marítim de Barcelona (www.maritimbarcelona.org).
Col·laboradors: Reial Club Marítim de Barcelona

El beisbol, fa per tu!

Pràctica esportiva d’introducció a una disciplina que implica el treball en grup, l’estratègia i la precisió.

Adreçat a: 3r, 4t, 5è i 6è de Primària (8-11 anys).
Dates i Espai: 19, 20 i 21 de novembre de 2013 de 10.00 a 12.00h. Camp de beisbol Pérez de Rozas .
Direcció tècnica: Federaci� Catalana de Beisbol i Softbol (http://www.fcbs.cat) i Club Beisbol Barcelona (www.bateando.com).
Col·laboradors: Camp de Beisbol Pérez de Rozas.

Escala de valors

Les següents activitats permetran als alumnes adquirir valors positius com la solidaritat, el treball en equip i l’esforç, així com la sensibilització vers les persones amb discapacitat.

La competició en +

Té per objectiu reconèixer el rendiment esportiu en proves competitives alhora que els valors inherents en l’esport: solidaritat, esforç, constància i superació. Es realitza un lliurament de guardons tant per l’alumnat millor classificat en les proves de Biatló i Triatló per aquells nois i noies que han realitzat accions i actituds dignes de ser anomenades: esforç, solidaritat i superació.

Adreçat a: 12-14 anys
Dates i Espai: 17 de juny de 2014. Claustre del Convent de Sant Agustí.
Famílies: Obert
Direcció tècnica: Institut Barcelona Esports (www.bcn.cat/esports).
Col·laboradors: Federació Catalana de Pentatló Modern i de Triatló, Centre Cívic del Convent de Sant Agustí.

A la grada, passió i seny

Vol educar infants i joves en bones pràctiques com a aficionats de grans esdeveniments esportius.

Adreçat a: l’alumnat de Primària i ESO.
Dates i Espai: Instal·lacions Futbol Club Barcelona.
Direcció tècnica: Institut Barcelona Esports (www.bcn.cat/esports).
Col·laboradors: Futbol Club Barcelona

La Laia juga a tennis

Proposta esportiva que promou la reflexió l’esport i el gènere, mitjançant l’impuls del tennis femení des d’una perspectiva integradora amb una proposta per nens i nenes.

Adreçat a: 4t de Primària (9 anys).
Dates i Espai: del 26 de setembre al 21 de maig als clubs de tennis de la ciutat.
Direcció tècnica: Federació Catalana de Tennis (www.fctennis.cat).

De marxa fent esport

Té per objectiu incidir en la presa de consciència entorn la necessitat de tenir hàbits de vida saludables, així com mantenir i millorar la condició física individual. Consisteix en una xerrada informativa i de reflexió sobre els hàbits nocius que es complementa amb l’assistència al centre esportiu per a realitzar un tast de diferents activitats dirigides durant un matí.

Adreçat a: 4t d’ESO (16 anys).
Dates i Espai: a concretar per cada centre esportiu
Participació prevista: 2.000 alumnes.
Direcció tècnica: Institut Barcelona Esports, Agéncia de Salut Pública i Fundació Mensalus
Col·laboradors: CEM Bon Pastor, Can Dragó, Can Ricard, El Carmel, Joan Miró i La Verneda.

L’esport inclou

Exercici que promou la sensibilització vers les persones amb discapacitat i les possibilitats de pràctica de l’activitat física. Es presenten propostes esportives pensades per a la sensibilització cap a les persones amb discapacitat i es proposen diversos esports adaptats perquè l’alumnat pugui tenir la vivència motriu i posar-se al lloc de l’altre.

Adreçat a: 6è de Primària (11-12 anys).
Dates i Espai: el 5 de març de 2014 de 10 a 12h al CEM Mar Bella.
Participació prevista: 200 alumnes.
Direcció tècnica: Institut Barcelona Esports (www.bcn.cat/esports), Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitats Física (www.fcemf.org), Federació Esportiva Catalana de Paràlisis Cerebral (www.fecpc.cat), Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals (fcecs@fcecs.cat ) i Federació ACEL (www.federacioacell.org).

Esports de pel·lícula

Mitjançant el passi d’un documental es vol impulsar a la reflexió i encetar el debat. Enguany el documental, que arriba de la mà d’AFNE, una associació que realitza la seva tasca a Etiòpia, té per objectiu oferir altres models d’esport d’elit, conèixer la realitat d’altres països, i generar dinàmiques de cooperació.

Edat: de 12 a 16 anys.
Dates i Espai: als centres educatius corresponents. Dates i horaris per determinar.
Direcció tècnica: : Institut Barcelona Esports (www.bcn.cat/esports) i AFNE-Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia (www.afne.org).

Reptes esportius de ciutat

Barcelona acull grans esdeveniments esportius al llarg de l’any i amb la voluntat de donar a conèixer aquestes competicions i les disciplines esportives implicades s’ofereix a l’alumnat la possibilitat d’apropar-s’hi.

Cavall i Esport. Barcelona Equestrian Challenge.

Aproximació al món del cavall, l’esport i el seu entorn natural com a elements facilitadors d’un model de vida saludable.

Adreçat a: de 5 a 8 anys.
Dates i Espai: del 18 de novembre al 6 de juny, de 9.30 a 12h. Hípica del Parc de l’Oreneta.
Direcció tècnica: Reial Club de Polo de Barcelona (www.rcpolo.com).
Col·laboradors: Hípica del Parc de l’Oreneta.

Esports d’acció. X Games

Proposta que ofereix la possibilitat de conèixer les diverses modalitats esportives urbanes (skate i scooter, entre altres) i de la realitat dels X Games.

Adreçat a: de 3r de Primària a 4t d’ESO.
Dates i Espai: 5 de juny de 2014 d’11.00 a 15.00 hores a l’Anella Olímpica.
Direcció tècnica: Comitè Organitzador X Games Barcelona (www. xgamesbarcelona.com)
Col·laboradors: Estadi Olímpic Lluís Companys i Palau sant Jordi.

Més informació