L'Escola del Mar sempre ha estat una escola coneguda  per la seva tasca pedag˛gica i per la seva hist˛ria.

Va ser inaugurada un 26 de gener de l'any 1922 al barri de la Barceloneta, com a escola de primera ensenyanša destinada ˙nicament a nens i nenes l'estat de salut dels quals, sense estar malalts, feia aconsellable una educaciˇ a l'aire lliure i a prop del mar.

 

L'Ajuntament de Barcelona, titular de l'escola, la va crear a una platja propera, en aquells moments, a la ciutat, just al final del Carrer Almirante Aixada, al costat dels Banys Orientals i mirant al mar.

 

Van passar el anys, i una nit de gener de l'any 1938, desprÚs de varios mesos de guerra, una acciˇ aŔria va deixar caure una bomba just a sobre de l'Escola del Mar.

 

Una vegada destru´da l'Escola del Mar va haver de ser traslladada a un altre indret de la ciutat. A Montju´c, molt a prop de la Font del Gat, a la Rosaleda.

 

Aquest va ser un emplašament provisional, un edifici que avui alberga el Museu Etnol˛gic, donat que rÓpidament es va veure que aquell edifici quedava forša petit.

 

AixÝ va ser com nou anys desprÚs justament  el novembre de 1948 es va inaugurar el tercer emplašament de l'Escola del Mar, ara al barri del Guinardˇ. Es tracta d'un edifici d'una antiga residŔncia particular que va ser adquirida per l'Ajuntament de Barcelona, envoltat de jardins que ocupa tota una illa de cases