Contactar Programa Completo (PDF) Programa Programa Completo (PDF) Dossier premsa Llibre 2008 Llibre festival poesia
 
 Poesia multimèdia
Poetes
Llegeix poesia
Poeta de la Ciutat
 
 Setmana de poesia
Presentació
Programa
Festival de poesia
Edicions anteriors
Patrocinadors
 
 Directori
Poesia a Barcelona
 
 Enllaços
Poesia a la Xarxa
 

 

Barcelona Poesia és una de les cites més esperades del calendari d’una ciutat que no s’explica sense la cultura, menys encara sense la seva sensibilitat més acurada: la poesia. És un orgull per a l’Ajuntament de Barcelona poder convocar poetes d’arreu en aquesta selecció de recitals, que ens ensenyen com ressona la paraula viva a les places i d’altres indrets que hem triat per a vosaltres.

Com cada any, hem volgut alternar esdeveniments ja clàssics, com els Jocs Florals i el Festival Internacional de Poesia, amb un grapat de propostes: des de recitals amb les veus actuals fins a propostes més transgressores, sense oblidar espais per als joves i el record a grans figures de la poesia.

Sabem que la ciutat bull de recitals i que la nostra setmana els fa coincidir com a punt de trobada. Esperem que els poemes us acompanyin i que us facin la vida més agradable. Gràcies a tothom per compatir aquests moments amb nosaltres.

Jordi Hereu
Alcalde de BarcelonaDotze anys de Barcelona Poesia ens permeten valorar l’èxit d’aquesta setmana en què la poesia surt al carrer. Estem satisfets de la qualitat dels poetes que han participat i de l’acollida ciutadana, hem tingut un públic fidels amb les figures consolidades, i atent amb la infinitat de propostes que hem tingut la sort de poder presentar. La poesia és un dels nostres grans patrimonis, ho és en essència, i també volem que ho sigui en l’existència diària, sovint massa marcada per la quotidianitat que ens aclapara.
En aquesta convocatòria recuperem iniciatives que van tenir molta acceptació, com els poemes al metro, als autobusos, als opis i a altres àmbits de la vida urbana. Pretenem que, com fan altres ciutats als seus mitjans de transport públic, la poesia esdevingui també descans enmig de la feina, dels encàrrecs, dels estudis, del lleure…
La setmana de poesia d’enguany homenatja grans poetes, que han fet història a l’imaginari comú i dels quals celebrem aniversaris, com ara Agustí Bartra, Mercè Rodoreda i Maria-Mercè Marçal. També apostem per l’obra oberta de moltes veus noves, joves que s’incorporen al panorama. I també recordem clàssics vius, de diferents llengües, estils i tendències. Esperem que us aportin tant com ho han fet amb nosaltres.

Jordi Martí i Grau
Delegat de Cultura