Presentació

barcelona a mà Guies Urbanes 1776-2004

La biblioteca de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona conserva una important col•lecció de guies urbanes de Barcelona editades a partir de la segona meitat del segle XVIII i fins a l'actualitat.

A l'exposició, estructurada en tres àmbits temàtics hi trobareu un repàs a les publicacions amb informació de la capital catalana des de l’últim quart del segle XVIII fins el 2004.

Un primer títol permet fer un recorregut per l’evolució d’aquestes guies, que van començar com a llistats d’institucions públiques i agents econòmics privats pensats per als visitants de la ciutat i que actualment són exhaustives fonts d’informació de tot allò que ofereix Barcelona.

Un segon epígraf ens mostra la producció de guies com a eina per als visitants de la ciutat amb motiu dels grans esdeveniments que l'han marcada, des de l'Exposició Universal de 1888, fins el Fòrum Universal de les Cultures del 2004.

Per concloure, es mostra com la producció de guies urbanes i turístiques va paral·lela al boom del turisme en general i a Barcelona en particular

Us convidem a passejar per Barcelona.