Image55.jpg (27779 bytes)

 

El GCA és una entitat sense ànim de lucre creada el 1975 a Barcelona, per tal de fomentar l`estudi de la biologia i la migració dels ocells, que nien, passen o hivernen a Catalunya, mitjançant l`anellament, és a dir el marcatge de caire i finalitat científic. El Grup organitza cursos i conferències i edita o col.labora en l`edició de diferents publicacions amb l`objectiu de divulgar els coneixements obtinguts.

El Grup Català d`Anellament s`encarrega de la formació dels nous anelladors, tramita els permisos d`anellament i coordina totes les tasques d`anellament que es desenvolupen a Catalunya. També gestiona el banc de dades d`anellament i tramita les recuperacions dels ocells anellats o recuperats a Catalunya. Des de l`any 1987 totes aquestes tasques, que són competència de la Generalitat de Catalunya, han estat encomanades al GCA mitjançant conveni.

 

L`anellament

L`anellament científic és un mètode d`estudi dirigit a obtenir informació sobre la biologia dels ocells. Entre moltes altres l`anellament permet contestar preguntes com les següents:

On passen l`hivern les Orenetes Hirundo rustica nascudes a casa nostra?

Quants anys poden viure els ocells?

Els ocells que veiem només a l`hivern, d`on venen?

Està recuperant-se una espècie en perill?

La feina dels anelladors ha permès conèixer que les nostres Orenetes hivernen fins tan al sud com Botswana (Sudàfrica), que espècies com el Gafarró Serinus serinus poden viure fins a cinc anys i la Mallerenga carbonera Parus major fins a set. Les recuperacions d`ocells anellats també ens indiquen que els Repicatalons Emberiza shoeniclus arriben a Eslovènia per criar. El seguiment d`ocells marcats ens dóna informació sobre l`evolució de l`estat d`espècies d`ocells en perill com el Xoriguer petit Falco naumani o el Trencalòs Gypaetus barbatus.

Vols saber més sobre els OCELLS ?

Vols saber més sobre l`ANELLAMENT CIENTÍFIC ?

Vols saber més sobre el GRUP CATALÀ D`ANELLAMENT ?

Vols comprovar la teva habilitat identificant ocells? Tenim un joc d`identificació d`ocells !

FES CLIC SOBRE EL LOGO

Si vols contactar amb nosaltres pots escriure'ns:

)