GUINEA - Recolzament a l'Hospital de Bata.

Guinea Equatorial és un dels països africans amb majors carències en l'àmbit sanitari assistencial, tant en materials i equipament com en recursos humans. El treball cubrirà totes les vessants en consulta externa, intervencions, seguiment i formació de personal local.

Objectius
Donar assistència quirúrgica curativa en les especialitats que manquen en aquesta zona, així com la preparació de personal local en aquestes especialitats. Dotar a l'Hospital del material necessari per a una assistència correcta, establir vincles de recolzament en matèria sanitària, amb aportació de l'informació mèdica actualitzada i facilitats per la seva constant actualització.

Responsable: August Andrés i Trias 93/217 66 66

BÒSNIA - Assistència mèdica i rehabilitació física a la població de Bòsnia Herzegobina.

El projecte es porta a terme a l'Hospital de Bihac situat a Una Sana Canton a l’oest de Bòsnia. L’únic hospital amb activitat quirúrgica, on es desenvolupa el present projecte, que va ser dels més castigats durant la guerra, patint la destrucció de les infrastructures bàsiques.

Objectius
Trasllat mensual d'un equip mèdic especialitzat en cirurgia reparadora a l'Hospital de Bihac i continuació del programa d'atenció a malalts bosnis en centres hospitalaris de Barcelona. Rehabilitació física dels pacients, amb seqüeles de ferides de guerra sotmesos a cirurgia reparadora per part d’un equip quirúrgic del GASI desplaçat a Bòsnia. Atorgament de beques de formació per a metges i infermeres bosnis mitjançant estades curtes a Barcelona,

així com la formació de personal sanitari local en rehabilitació-fisioteràpia amb el recolzament de la tasca assistencial d’un equip especialista.

Enviament d'equipament sanitari i material informàtic i acondicionament de dues sales de l'Hospital de Bihac, l’equipament amb material tècnic, instrumental i maquinària de rehabilitació necessari.

Responsable: Carles Torrens 93/285 02 00

CUBA - Cooperació científica en epidemiologia i prevenció de malalties.

Intercanvi de profesionals i tecnologia entre especialistes de la ciutat de Barcelona i de La Habana. El projecte s´adreça a millorar els sistemes de vigilància epidemiològica de la tuberculosi, el càncer de pròstata i dels accidents de trànsit conjuntament amb centres de Salut Pública i Recerca Epidemiològica.

Objectius

Formació de personal assistencial i investigador, dotació de mitjans técnics, cooperació científica i prevenció de malalties cròniques en diversos centres sanitaris de Cuba. Proporcionar els mitjans informàtics i bibliogràfics, programes d’anàlisi de dades pel desenvolupament de projectes i assessorament tècnic en aspectes metodològics.

Responsable: Carlos Alberto González 93/758 28 30

EL SALVADOR - Salut laboral de la treballadora de maquila.tèxtil

Objectius
Conèixer l'impacte de la seva condició de classe i gènere, doble jornada de treball, estat físic i emocional d'aquestes dones així com el grau de cobertura i protecció d'accidents de treball. Establir les patologies que afecten a la dona que treballa en aquestes indústries. Intervenció preventiva en funció del diagnòstic obtingut.

Responsable: Josep Ma. Jansà Tel. 93-415 00 66

SÀHARA - Recolzar i dotar de la màxima autonomia en l'àmbit sanitari a la RASD.

Les necessitats sanitries dels saharauis ubicats als campaments de refugiats al sud d’Alger són conegudes arreu del món des de ja fa més de vint anys. L’acció de GASI contempla part d’aquestes necessitats en una doble vessant. Instal.lació d’una unitat de Raigs X a l’Hospital Materno-Infantil Catalunya ubicat a Tindouf. Fer un estudi exhautiu de les necessitats sanitaries i l’estat de salut de la població de la wilaya o província de Daklha. El projecte tindrà com objectiu establir una estructura sanitària segons les necessitats i carències d'aquesta part de la població.

Objectius
Assistència de malalts a Hospitals de Barcelona, formació docent a becaris saharauis, aprovisionament de materials sanitaris i fàrmacs als campaments de refugiats saharauis. Creació d’un servei de Radiologia a l' Hospital Materno-Infantil Catalunya a Tindouf. Auditar una de les wilaya dels campaments de refugiats saharauis per estructurar i posar en marxa un model d’assistència sanitaria a Dakhla.

Responsable:
Ricard Barguès 93/436 48 02


fletxa Index Associacions