Anar a Bcn.es

English

Castellano

RSS

RSS és un acrònim que té diferents significats, el més acceptat és Really Simple Syndication (sindicació realment simple). És un format basat en XML i pensat especialment per a espais amb notícies que canvien sovint. El text que es produeix en RSS sol contenir el titular de cada notícia i l'enllaç a la pàgina web on apareix el contingut complet.

AVANTATGES DE L'RSS

L'RSS és un mètode fàcil de rebre alertes quan les pàgines web que preferiu publiquen un contingut nou. D'aquesta manera, en lloc de visitar una pàgina web per cercar noves notícies i trobar-vos que no hi ha hagut cap canvi, l'RSS us avisa de manera automàtica quan hi ha informació nova, i permet a més agrupar totes les fonts d'informació que us interessin per consultar-les des d'una única pantalla d'ordinador.

LECTORS DE NOTÍCIES RSS

Per utilitzar RSS, cal tenir instal·lat un programa anomenat Lector de notícies (news reader), que agrupa totes les fonts de les notícies a què us subscriviu i permet consultar-ne els titulars des d'un únic lloc.

Podeu trobar molts lectors de notícies gratuïts a la xarxa.

» FeedReader
» Més lectors de notícies

Una vegada us hàgiu instal·lat un lector de notícies, només cal que us subscriviu a les fonts d'informació que us interessin. Per fer-ho, cal obtenir l'adreça web (URL) de la font d'informació RSS: copieu l'enllaç que apareix en el camp Adreça URL del navegador de la pàgina a què us voleu subscriure i seguiu les instruccions del lector de notícies.

Sovint, l'haureu d'afegir a la casella que apareix en seleccionar Afegeix nova font.


*Aquest enllaç serà indicat per la icona 

Feu clic en les fotos següents per obrir-ne una versió augmentada:

Fig 1. Captura de pantalla del FeedReader

Fig 2. Afegeix l'adreça al programa

Fig 3.Resultats de la cerca

Fig 4. Alerta de noves notícies

SERVEIS EN RSS