english


"(...) una ciutat profundament compromesa amb els desafiaments econòmics
i tecnològics del nostre temps i que malgrat això continua essent,
avui com ahir, en molts aspectes, una ciutat fascinant per als poetes".

Jack Lang (1992)

 
portada de BMM
correu
arxiu

DOSSIER   

 

Ciutat digital, ciutat connectada

Barcelona compta ja amb gairebé 600 quilòmetres de xarxa de fibra óptica. La iniciativa d'estendre la xarxa forma part d'una aposta de les ciutats per les noves tecnologies que han de permetre avançar en el camí de la digitalització progressiva de la vida urbana.

 

més informaciķ

 

 
  EDITORIAL   L'OBSERVATORI

Immigració i poder local

Entre d'altres qüestions i esdeveniments, el debat polític a l'entorn de la Llei d'estrangeria, les tancades dels "sense papers" a diverses esglésies de Barcelona, les declaracions lamentables de persones d'una rellevància pública inqüestionable,..., han aconseguit agitar el primer trimestre del 2001 amb un seguit d'interpel·lacions poderoses sobre el fenomen de la nova immigració.


Final deslluït per a un any de fort creixement

La revista s'obre a partir del present número amb una revisió de la conjuntura econòmica de barcelona i la seva àrea metropolitana, on es genera més del 70% del pib català. La vitalitat urbana, amb les seves llumsi ombres, es reflectirà periòdicament en aquestes pàgines mitjançant l'anàlisi d'alguns dels indicadors més significatius.

 

  L'OPINIÓ   REPORTATGE


Les altres cares del civisme

Josep Ramoneda reflexiona sobre el civisme, i afirma que les normes d'urbanitat són una forma de cobrir amb les aparences les discrepàncies de fons.

 


Experiències, o la difícil gestació de la triennal de barcelona

Després d'un llarg procés de gestació, la primera Triennal d'Art de Barcelona se celebrarà entre el 29 de maig i el 15 d'octubre. Els protagonistes són els artistes.

 

  L'ENTREVISTA   L'OPINIÓ DE JOAN CLOS

 

 

 


Josep Anton Acebillo, l'urbanista faedor

Josep Antoni Acebillo, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona, desgrana els principals projectes urbanístics que hi ha en marxa a Barcelona.

 

 


De la societat industrial a la societat de la informació

El fet de ser dins de la xarxa es configura com un dels drets ciutadans bàsics, i
disposar d'una xarxa de comunicacions potents és una condició indispensable per al desenvolupament econòmic.
.

 

MISCEL.LÀNIA ENTREVISTA BREUper veure el


Fòrum 2004: Les grans línies de l'esdeveniment


El Fòrum Barcelona 2004 disposa ja d'un projecte de programa, amb set grans línies d'oferta. Un jurat internacional ha seleccionat els equips que desenvoluparan l'àmbit de les grans exposicions.
A l'hora de tancar aquesta edició era imminent la presentació dels projectes constructius de l'àrea on
se celebrarà l'esdeveniment.


Josep Maria Castellet, el profeta dels "novísimos"

El 1970, una mena de terratrèmol va sacsejar els mitjans literaris espanyols: Josep Maria Castellet publicava Nueve novísimos poetas españoles.Ara ens arriba la primera reedició (Península) d'aquella antologia polèmica.