english


"Llegó esta ciudad á ser cabeza de Catalunia como agora lo es, y uno
de los mas hermosos pueblos de España, rico, apacible y muy bastecido ".

Pedro de Medina (1595)
geògraf i historiador sevillà

 
portada de BMM
correu
arxiu

nº50

Boqueria:
la gran restauració

Serà irrecognoscible. La Boqueria obrirà les portes el primer trimestre del 2001 amb un aspecte totalment rejovenit. El barceloní que hi faci cap descobrirà que l'estructura s'ha restaurat de dalt a baix, que s'ha guanyat il.luminació i que resulta més fàcil moure-s'hi i trobar-hi el que s'ha vingut a buscar. "Serà espectacular -promet Joan Bonastre, el director-; el mercat s'obrirà al carrer". La reforma era absolutament necessària després de més de vuitanta anys sense una posada al dia seriosa. El Quadern Central repassa el més de segle i mig d'història d'aquest gran equipament, i inclou articles de l'autor del projecte, Lluís Clotet, del professor d'Història de l'Arquitectura de l'ETSAB Josep M. Rovira, i una passejada amb ulls de "gourmet" del periodista Alfred Rexach entre les parades de la Boqueria.

més informaciócronologia

 

 
  LA PREGUNTA   INFORME


Com es pot millorar el reciclatge a Barcelona?

Els barcelonins produïm cada cop més residus, però el nivell de recuperació selectiva i de reciclatge és encara molt baix. El Programa Metropolità de Gestió dels Residus Municipals preveu que el 2006 es recuperi el 60% dels residus de la ciutat, encara que actualment no s'arriba al 10%.

 


El projecte 22@bcn

La clau "22@" permetrà la instal·lació al Poblenou d'activitats econòmiques emergents relacionades amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació, així com aquelles activitats que tenen relació amb la producció i difusió de la cultura, la universitat, la investigació i el coneixement en general. D'això tracta l'informe que avui publiquem, precedit d'una reflexió sobre la nova societat del coneixement i els seus protagonistes.

 

  REPORTATGE   L'ENTREVISTA


Hangar creatiu

Va néixer el 1997 com una fàbrica d'art, un lloc on els joves creadors poguessin llogar tallers a preus assequibles i accedir als circuits artístics internacionals. Tres anys després, Hangar s'ha obert a nous horitzons. Aquest centre gestionat per l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya està desenvolupant diverses iniciatives en el camp de la producció artística amb noves tecnologies.

 


Joan Reventós, la dignitat abans que la vanitat

Va haver-hi un temps, quan va quedar finalista d'alguns premis de poesia, en què signava Pere Oliva. Pere perquè era el seu nom de guerra i Oliva perquè l'arbre que més li agrada és l'olivera. Ara, Joan Reventós i Carner es dedica de ple a escriure les seves memòries, que després de molts precs d'amics i coneguts s'ha decidit de fer, disciplinadament, al ritme de tres matins cada setmana.

 

  ÚLTIMA PÀGINA      
 


La ruta europea del modernisme

Barcelona encapçala una iniciativa que vol posar en comú el patrimoni modernista nascut al final del segle xix en diferents punts d'europa. el dia 1 de juny es constitueix el consell d'honor de la ruta europea del modernisme, que tindrà la seva seu a la nostra ciutat. en aquest article, josep maria carandell fa un repàs dels principals noms propis que ha tingut el "modern style" en el vell continent.

 

   
          per veure el