“(Barcelona) És una ciutat petita i bella (...). Hi acudeixen amb mercaderies comerciants de tot arreu: de Grècia, de Pisa, de Gènova, de Sícilia, d'Alexandria, d'Egipte, de Terra Santa, d'Àfrica i tots els seus voltants”.
Benjamí de Tudela (1173),
rabí

 

 portada de BMM
correu
arxiu

  nº46

Comprar
al carrer.

Barcelona viu des de fa uns anys una proliferació de mercats de tot tipus sobre la via pública. A la tradicional Fira de Sant Ponç, la del Dia del Llibre o les fires de Nadal, als comerços sorgits al voltant de molts mercats tradicionals, s'hi han afegit les fires de brocanters, d'antiquaris, d'artesans, de col.leccionistes o de productes naturals. A Barcelona. Metròpolis Mediterrània hem fet un cens que vol aplegar la totalitat de fires i mercats que, al llarg de l'any, es fan a la ciutat.

més informació

 

 

 

Juan Batlles.
Entrevista de Núria Escur.

Encara que ha lliurat moltes batalles, mossèn Joan Batlles passarà a la història per una en especial: haver estat l’apòstol defensor de la intervenció dels seglars a l’Església. Roman en el magma de la memòria d’aquells que un dia van ser joves i van voler canviar el món amb una manera diferent de veure la religió, ja fos des de l'obrerisme, l’escoltisme, la política o la pedagogia activa.

 


Quan mataven pels carrers
La dècada dels anys deu va estar marcada per la injustícia i la violència, que es van accentuar en acabar la Primera Guerra Mundial i augmentar el preu de les subsistències. Cap altre títol s'escau més que Quan mataven pels carrers, títol de la novel.la de Joan Oller, per definir el que va succeir a Barcelona en aquella època


El Liceu i l’Auditori a l’abast de tothom?
Els preus de les entrades dels nous equipaments musicals barcelonins han aixecat certa polèmica sobre la política que seguiran l'Auditori i el Liceu. Hem plantejat la qüestió a Ferran Mascarell, director de l'ICUB, al crític musical Agustí Fancelli i a la liceista Montserrat Vives.

 

 

 

per veure el