"(El passeig marítim) inclou l'embarcador anomenat Moll de la Fusta, és una de les meravelles de la nova ciutat. Una altra és l'enlluernadora Vila Olímpica del Poblenou".
Ian Gibson (1992),
hispanista dublinès

 

 portada de BMM
correu
arxiu

  nº44

2004
Els escenaris del nou mil·lenni.

Una nova façana marítima on anirà a desembocar la Diagonal, la recuperació de l’àrea del Besòs, l’ampliació del port i l’aeroport, l’arribada del TAV, les connexions viàries, les telecomunicacions, els equipaments culturals... Els propers anys culminarà la gran transformació urbanística iniciada als anys vuitanta.

més informació

 

 

 

eugeni Madueño i Josep Martí Gómez entrevisten a Joan Clos
Joan Clos i Matheu és l'alcalde de Barcelona des del 26 de setembre de 1997. Va néixer en el si d'una família camperola de Parets del Vallès el 29 de juny de 1949. Va estudiar medicina a Barcelona i es va especialitzar en salut pública a Edimburg. És en aquest camp on desenvolupa la seva carrera professional. (...)

 


vint anys del taller de músics
Si algú rastreja la cartellera dels clubs de jazz barcelonins, s'adonarà que almenys la meitat dels músics consignats ha passat pel Taller de Músics. Són vints anys de planter inesgotable i dinamització musical.


indis, filipins i pakistanesos
Entre els oceans Pacífic i Índic hi ha diverses penínsules, milers d'illes i milions de persones. L'últim capítol de la sèrie Barcelona Plural està dedicat a l'anomenat sud-est asiàtic.


estratègies per a la cultura
Cap a on va la cultura de Barcelona? És una pregunta que conté certa dosi de prospectiva però que es refereix sobretot al present. Cap a on volem que vagi? La resposta a aquesta altra qüestió, en canvi, implica partir d’una mirada al present, però obliga sobretot a reflexionar de cara al futur.

 

la Carta Municipal, una llei oberta als ciutadans
Després de deu anys d’elaboració, el Projecte de Llei de la Carta Municipal de Barcelona ha estat aprovat al Parlament de Catalunya i afronta la recta final per a la seva entrada en vigor.

 

 

per veure el