"Coneixo moltes ciutats del món, però Barcelona em va fascinar des del primer moment: té energia, una màgia especial. M'agradaria viure aquí".
Keith Haring (1989),
pintor nord-americà

 

 portada de BMM
correu
arxiu

  nº42

Les grans exposicions d'art
del segle XX

Entre 1888 i el primer terç del segle XX, Barcelona va ser una referència per a les avantguardes. El 1912, les Galeries Dalmau van acollir la segona exposició cubista que se celebrava fora de París. El present dossier recull de forma exhaustiva les mostres essencials realitzades durant el segle que s'acaba.

més informaciócronologia

 

     

La nova cara del Poblenou
El districte més marítim de la ciutat viu un intens procés de canvi. Les fàbriques, les vies de tren i les empreses de transport han deixat pas a nous espais públics que avui utilitzen milions de barcelonins. Dos arquitectes, una sociòloga i el president de l'associació de veïns donen els seus punts de vista.


La fàbrica de prodigis
El passat mes de maig, el districte de Nou Barris es va convertir durant quatre dies en l'epicentre europeu de les arts i la confratenització interacial a càrrec de la Caravana de Cultures. Un esdeveniment insòlit que va reunir a la Caravane des Quartires de París, la Séptima Festa del Circ i els concerts mestissos de Galicia Tropical.

 


Eduardo Haro Tecglen, cansat de lluitar
Entrevista a un intel.lectual compromès que s'ha mantingut fidel a les seves idees d'esquerres però que es declara cansat de lluitar contra els drames que han passat en els seus 74 anys.

 


Un passeig per la moreria comtal
12.000 marroquins, algerians i tunisians viuen entre nosaltres. La revista presenta un recorregut per aquesta Barcelona que creix en districtes com Ciutat Vella.


Barcelona, plaça taurina
La ciutat té una tradició taurina, actualment reduïda i sovint amagada. Quatre especialistes reivindiquen el paper que Barcelona va tenir en el passat i que encara té entorn d'una festa que és menys aliena del que de vegades es pensa.

per veure el