Ajuntament de Barcelona

Tecnologies d'ajut

Inici>Tecnologies d'ajut>Programari i Maquinari

Programari i Maquinari

INTIC

INTIC

És una aplicació gratuita per l’entorn de Windows que facilita l’accés i l’ús de l’ordinador per les persones amb diversitat funcional quepermet crear un sistema de comunicació dinàmic per a persones amb dificultats en la parla. També està disponible per móbils i tablets Android.

Web de INTIC.

NVDA

NVDA

És un lector de pantalla gratuït i obert compatible amb el sistema operatiu de Microsoft Windows. És una eina d’accés a l’ordinador per usuaris invidents o discapacitat visual. També és d'utilitat per usuaris qui tinguin una competència lectora insuficient o deficitària.

Es pot instalar a l'ordinador o funcionar directament des d’ USB.

Web de NVDA - Descarregar el programa - Manual elaborat a Pont del DragóLlicència de Creative Commons

Parla Tap

Parla i Tap

PARLA és un sistema de predicció de textos en castellà per entorn Windows que  inclou una predicció per freqüència d'ús i una predicció gramatical. Va associat a la síntesi de veu TAP.

Descarregar Parla Tap. -  Article sobre "Parla y TaP"

AraWord

Logo AraWord

AraWord és una aplicació informàtica de lliure distribució, emmarcada dins d'una suite d'eines per a la comunicació augmentativa i alternativa, que consisteix en un processador de textos que permet l'escriptura simultània de text i pictogrames, facilitant l'elaboració de materials i adaptació de textos per les persones que presenten dificultats en l'àmbit de la comunicació funcional.

Descarregar AraWord