Fotografia de l'aula d'informàtica

Inici>Notícies>Reportatge PERSONES

Notícies

Tornar

Curs 2016/2017

PERSONES - Un retrat del Pont del Dragó

Cada any a l'assignatura d'imatge i so en el 2n curs d'arts gràfiques es realitza un petit projecte de producció audiovisual. El curs 2016/2017 es va realitzar un documental, aprofitant que es commemorava el 30 aniversari de l'escola.

Analitzant els reportatges que s'havien fet fins llavors, vam observar que la majoria d'ells centraven el focus d'interès tant en l'aumnat i la formació com en les instal·lacions o la innovació en accessibilitat, però no n'hi havia cap que donés una visió centrada en les vivències i les opinions de les persones que configuren el micromon del Centre. La proposta final va ser la realització d'un retrat del Pont del Dragó a través d'un reportatge d'entrevistes on es mostrés la diversitat des de l'opinió de les persones que conviuen en el centre, les seves vivències, les seves emocions i les seves opinions, mostrant part del currículum que tota institució té i que no queda escrit en els papers. En definitiva, es tractava de fer una mena d'autoretrat.

L'objectiu del aquest projecte va ser potenciar el treball en grup i col·laboratiu. Se li va proposar a l'alumne ingressar en un set de rodatge i en un equip de producció AV. La seqüència temporal va ser la següent: D'octubre a desembre: concreció de la proposta. Al gener: Story Board i planificació tècnica. De febrer a abril: Rodatge filmació. Al maig: muntatge i filmació d'últimes preses (petons i veu en off). Al juny: finalització, edició i presentació. L'estrena va ser el 13 de juny.

Desprès de 14 dies rodatge, 159 higas de memòria, 562 hores filmades, 1 mes i mig de muntatge, el resultat va ser un vídeo documental i entrevistes de 38 minuts i una versió extended de 54 minuts per a la seva difusió. Però sobretot el resultat final ha resultat una activitat que pretén ser una experiència inoblidable per als alumnes