Fotografia de l'aula d'informàtica

Inici>Notícies>Conveni UAB

Notícies

Tornar

Conveni de col·laboració amb la UAB

El CEE Pont del Dragó ha signat un conveni de col·laboració amb la UAB i l'empresa Voiceitt per al desenvolupament de la app talkitt en català i castellà.

Es trácta d'una app per a persones amb disàrtria (problemes de parla) on la parla és prou entenedora per l'entorn proper o familiaritzat amb l'usuari (família, escola, amics,...) però no és funcional fora d'aquest entorn (la gent no els entén). El que pretén és millorar la veu amb un sistema de reconeixement que es pot entrenar i que després reprodueix la veu en alta qualitat. La novetat però és que parteixen de models o patrons d'entonacions fonètiques usuals en determinades discapacitats (paràlisi cerebral, ictus, Parkinson,..) i de fet el procés pretén millorar la pròpia veu de l'usuari. Seria com l'efecte contrari a un distorsionador de veu.

L'altra novetat és que això es fa pràcticament en temps real. Pensem que aquesta eina pot marcar un abans i un després en la millora de la comunicació dels alumnes amb problemes de parla i que pot tenir una incidència positiva molt significativa en la inclusió educativa, així com també en l'entorn personal i social en general.

http://www.talkitt.com/

La notícia als mitjans de comunicació i a les institucions que hi participen:

Som Partners de:

voiceitt
Web de Voiceiit

Galeria d'imatges