La Belén i la  Letícia ens han parlat dels cocodrils i ens han explicat moltes coses. Ho han fet molt bé. Felicitats noies!

ELS COCODRILS

Els cocodrils són rèptils de gran mida, poden medir entre fins a 7 metres, amb quatre potes i molt semblants als llangardaixos. Viuen en rius tranquils, profunds i ribes fanganoses.
Els caimans són de la mateixa família que els cocodrils, però una mica més petits i tenen el cos molt robust. Es poden diferenciar dels cocodrils perquè normalment quan tanquen la boca se’ls veu la mandíbula inferior. Viuen en rierols i rius de corrent ràpida.

HABITAT DELS COCODRILS: LA BASSA

Els cocodrils viuen en rius tranquils i basses de pluja sorrenques, viuen amb hipopòtams, ocells aquàtics, peixos, etc. En els llocs on trobem les basses el clima té dues estacions, la seca i la de les pluges. A dins de la bassa només hi ha hipopòtams i cocodrils. Cap a finals de l’estació seca l’aigua s’ha convertit en fang i els cocodrils s’enterren al fang per intentar mantenir la humitat de la pell i esperar que torni l’ estació de les pluges. molts poden acabar morint per la falta d’aigua

LA REPRODUCCIÓ
Tots el cocodrils es reprodueixen per ous. Els ous tenen la closca dura i blanca. Les femelles excaven un forat i ponen els ous, recobrint–los després amb fulles seques. Els cocodrils tenen fama de ser molt ferotges, però quan les cries surten de l’ou, la mare els trasllada amb cura des de el seu niu a la sorra fins al riu.


L’ALIMENTACIÓ

Sempre mengen aliments frescos acabats de caçar.
Les dents son totes de la mateixa forma. > Creus que masteguen el menjar? Doncs no, les dents no li serveixen ni per mastegar ni per tallar, només per subjectar i atrapar.

 

 

TIPUS DE COCODRILS I CAIMANS

1. Caiman nan

Li agrada l’aigua fresca i menja peixos.

2.Caiman comú

S’alimenta de peixos però també d’aus i petits mamífers. Mata a les seves víctimes ofegant-les.

3. Cocodril del Nil

Segueix un menú molt variat però només menja quan està dins de l’aigua. Un ocell li neteja  les dents.

4.Cocodril nan.

És un animal força pacífic, s’alimenta de larves , bacteris i peixos. Tot petit. També menja fruita.

5. Cocodril d’agulla.

Menja peixos que atrapa mentre neda. Amb una dentada  s’empassa senceres les seves presses.