Inici > Salut > Programes i materials

Programes i materials

Hi trobareu els documents, publicacions i procediments específics de l’àmbit sanitari relacionats amb el fenomen immigratori. Es presenten guies i informes elaborats per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), de la mateixa manera que es pot consultar els fulls informatius sobre els recursos sanitaris de la ciutat.

Informació i enllaços d'interés

 • ETIS - Equip de treball sobre IMMIGRACIÓ I SALUT
  Tel. 34.660.143.550
  infoetis@gmail.com
 • Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes (UMTSID)
  Av. de les Drassanes 17-21
  08001 Barcelona
  Metro - L3 Drassanes / L2 i L3 Paral.lel

Prevenció

 • Vacunacions infantils

  La vacunació infantil protegeix de malalties infeccioses greus. A Catalunya hi ha un calendari oficial de vacunacions que és important seguir en la seva totalitat.

  L'equip pediàtric del CAP completarà les vacunes dels menors de edat. Si teniu algun document acreditatiu de les vacunes posades en un altre país, convé que l'ensenyeu al metge.

  També podeu vacunar-vos al centre de vacunacions de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Pl. Lesseps, 1; tel. 932 384 564. L'Ajuntament de Barcelona envia per correu un carnet de vacunacions a les famílies dels nens i nenes nouvinguts empadronats a la ciutat. El carnet documenta i acredita les vacunacions.

 • Vacunacions adults

  Les persones adultes també necessiten vacunar-se per prevenir malalties molt greus, com el tètanus. Les dones que no han estat vacunades de rubèola poden tenir-la i passar-la al fetus si estan embarassades, fet que pot provocar una malaltia molt greu al nounat . El metge o metgessa de família revisarà la seva situació vacunal i completarà les vacunes del calendari oficial que li faltin. També pot fer-ho al centre de vacunacions esmentat.

 • Planificació Familiar PASSIR

  Per planificar el nombre de fills i filles que voleu tenir, així com el moment de tenir-los, podeu adreçar-vos al (Programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) PASSIR.

  Existeixen molts mètodes contraceptius. Podeu utilitzar l'anticoncepció d'emergència si cal. El CAP corresponent us pot informar sobre la forma d'accedir-hi.

 • Tardes Joves

  Tardes Joves és un programa d'orientació i assessorament sobre sexualitat destinat als joves menors de 21 anys

  Tardes Joves
 • Embaràs

  Tan bon punt la dona sàpiga que es troba embarassada, cal que es posi en contacte amb el seu metge.

  Al seu CAP li indicaran la forma d'accedir-hi. L'atenció sanitària durant l'embaràs evita molt problemes de salut, tant a la mare com al fill o filla.

 • Centres d’Atenció i Seguiment (CAS) tractament en l’abús de substàncies addictives

  En cas de problemes d'abús de substàncies addictives com l'alcohol o altres drogues es pot recórrerals centres d'Atenció i Seguiment, CAS, on ofereixen un tractament adaptat a la vostra situació. En podeu obtenir més informació al Servei de Prevenció i Atenció a les Dependències de l'Agència de salut Pública de Barcelona, tel. 93 2027703. A Barcelona hi ha uns serveis que ofereixen atenció psicològica i psiquiàtrica específica per a la població immigrant i refugiada.

Materials Informatius de Salut

©Ajuntament de Barcelona