Inici > Llengües > Programes i materials > Cofre del Tresor

Cofre del Tresor

Es tracta d'un material didàctic bilingüe de suport per a educadors, mestres, professors i formadors que realitzin classes de llengua. Va especialment adreçat a le persones nouvingudes i per això els continguts ajuden a tractar temes com el coneixement de l’entorn de la ciutat de Barcelona i la cultura catalana, la convivència i la participació com a ciutadans actius.

El material està format per un cofre del tresor, que pot ser un bagul de mida mitjana o que es pot confeccionar com una activitat de classe. Al cofre s’hi pot trobar:

El dossier del formador, amb totes les activitats que es poden fer

Material per fer les activitats

Festes i Tradicions

 • Dins del cofre hi ha dos jocs de targetes de colors:
  Liles: amb la descripció de la festa en una banda i la data en l’altra.
  Blaves: amb el nom de la festa en una banda i una imatge representativa en l’altra.
  A més, hi pot haver objectes que simbolitzin aquesta festa, aportats pel professor i els estudiants. També targetes en blanc, per omplir-les amb les festes de les persones del grup i, d’aquesta manera, augmentar el tresor.

Cuines del Món

 • Targetes taronges: en una banda, la foto d’un plat cuinat, amb el nom del plat i del país al qual correspon, i en l’altra la recepta.
  Targetes grogues: en una banda la imatge d’un ingredient, i en l’altra el nom de l’ingredient. També hi ha targetes en blanc, per a que es puguin aportar nous plats entre tots.

Mapes

 • Dins del cofre s'hi ha d'afegir diferents tipus de mapes, recopilats pel formador i els alumnes; per exemple: mapa del zoo, ruta de les dones, ruta dels gremis, ruta modernista, mapa del metro, mapa d’autobús, mapa del districte, mapa de la ciutat, mapa físic, mapa polític, mapa econòmic, mapamundi...
  Aquests mapes no només ens ajudaran a conèixer l’entorn més proper –el nostre carrer, barri, districte, etc.– a la ciutat, sinó també diferents aspectes culturals d’aquest entorn.

© Ajuntament de Barcelona | contacte: immigracio@bcn.cat