Inici > Drets de ciutadania i diversitat > Programes i materials

Programes i materials

En aquesta secció podreu trobar els programes i projectes d’entitats que treballen per a la defensa dels Drets de ciutadania i diversitat, humans, socials, etc. a la ciutat de Barcelona. També hi trobareu materials i informació diversa.

Oficina d’Afers Religiosos (OAR)

L’Oficina d’Afers Religiosos facilita la interlocució entre les comunitats religioses de Barcelona i l’ajuntament i promou la difusió i el coneixement de la diversitat religiosa de la ciutat

Oficina per la No-Discriminació

Formació en Drets Humans i Prevenció d’Actituds Discriminatòries:

S’ofereixen xerrades i tallers a grups de ciutadans, col·lectius, empreses i entitats; on s’explica com es treballa la vulneració de drets humans des de l'OND i s’inicia un diàleg amb els participants que ajudi a la reflexió.

Es busca la implicació del participants com agents actius en la definició dels problemes de discriminació i les que pateixen com a grup específic de població. Finalment es tracta de trobar solucions conjuntes a les situacions que ells mateixos manifesten.

Objectius: L’educació en drets humans és una eina fonamental per:

  • Difondre i promoure els Drets Humans
  • Prevenir vulneracions de drets, tant per exigir el compliment dels propis drets com per reconèixer els drets dels altres.

Es promou la interiorització de valors per aconseguir la implicació activa en les situacions de discriminació. Es proposa la mediació com la eina més satisfactòria per la resolució alternativa de conflictes. Es considera que el conflicte forma part de la vida diària i que la comunicació és fonamental en la resolució de conflictes.

Per més informació sobre els programes de l’OAD podeu consultar la web de l'OND

© Ajuntament de Barcelona | contacte: immigracio@bcn.cat