Benvingut

DECLARACIÓ DE BARCELONA

Les ciutats, cabdals en la política migratòria internacional

La Declaració de Barcelona, signada pels representants de ciutats i organismes internacionals reunits a la capital catalana, a 20 de juny de 2014, recorda la importància dels poders locals en els processos d’integració dels fluxos migratoris i demana que se’n reconegui el protagonisme.

El Fòrum sobre Migració, Mobilitat i Desenvolupament, que s’ha celebrat a Barcelona, ha acabat amb l’aprovació, per part de tots els assistents, de la Declaració de Barcelona.

Benvinguts i benvingudes al portal web Nova Ciutadania. És un portal que s’adreça a tots els públics, des de professionals dels diversos àmbits relacionats amb la immigració fins a les persones nouvingudes a la ciutat de Barcelona, així com al públic en general, incloent-hi també qualsevol persona interessada en el coneixement de la realitat de la immigració al municipi.

En aquest portal volem posar a disposició de tothom la informació i els recursos de què disposem a la ciutat de Barcelona per fer front a un dels canvis socials més importants del nostre temps: la nova composició social de la ciutat resultat dels fluxos migratoris dels darrers anys.

Per tal d’encarar aquesta situació la Direcció d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat des de 2006 el Pla d’Acollida de la Ciutat i actualment vol posar l’èmfasi en potenciar les relacions interculturals, que impliquin la promoció sistemàtica i gradual d’espais i processos d’interacció positiva. I per això, durant aquest 2009 es crearà el Pla Municipal d’Interculturalitat.

El web de Nova Ciutadania també vol ser una finestra des d’on transmetre els principis d’igualtat en drets i deures, de reconeixement de la diversitat cultural, de la millora de la convivència i la cohesió social. Aquests principis són els que guien l’acció de la gestió de la immigració de l’Ajuntament de Barcelona.

Volem agrair la col·laboració dels departaments de l’Ajuntament, de les entitats socials de la Xarxa d’Acollida i del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, que d’acord amb la transversalitat en què es basa la política d’immigració del consistori, ens han ajudat a elaborar aquest portal.

Esperem que trobeu fàcilment la informació que cerqueu i us demanem que ens feu els suggeriments que tingueu per tal de millorar el portal.

Cordialment,

Direcció d’Immigració© Ajuntament de Barcelona | contacte: immigracio@bcn.cat