Si no veieu bé el butlletí cliqueu aquí
Octubre 2020 CAT | CAST | ENG
Exposició Jamais
Barcelona sempre dibuixa

El 25 d’octubre torna la gran festa del dibuix de Barcelona i celebra el seu desè aniversari. Barcelona Dibuixa comptarà amb gairebé quaranta tallers gratuïts, tant presencials com virtuals, liderats per artistes consolidats i artistes emergents.
Aquesta edició del festival incorpora una acció enfocada al món de l’educació, Barcelona Dibuixa.Edu. Els centres educatius s’ompliran de dibuixos amb tallers que promouran el vessant més artístic de l’alumnat i el cos docent.

PICASSO NEWS -
El Museu ha cedit en préstec 18 obres per a l’exposició «Les músiques de Picasso» al Museu de la Música de París, mentre que «Picasso Poeta» es pot veure també a París al Museu Picasso.
«Les músiques de Picasso» explora la dimensió musical de l’obra de l’artista; des de les escenes dels cafès concert de Barcelona fins a les vedets del Moulin Rouge, tot passant pels flautistes dels anys setanta, els acròbates musicals, les guitarres cubistes i les col·laboracions amb els Ballets Russos. I és que segons la comissària de la mostra, Cécile Godefroy, «tota l’obra de Picasso està travessada per la música».
PICASSO EDUCACIÓ -
Picasso i la seva obra per a recordar
Han transcorregut diversos mesos de confinament i cal posar a treballar de nou certes habilitats. Qui hi ha millor que Picasso i la seva obra per a ajudar-nos a millorar el rendiment de la memòria? És sabut que l’artista tenia una memòria excepcional i que era capaç de recordar, anys després, colors i formes d’obres que havia observat només durant un petit lapse... El taller «Picasso en la memòria» està pensat per a millorar les capacitats cognitives dels més grans de 65 anys.
Torna la diversió i l’aprenentatge en família
De mica en mica torna l’activitat al Museu i tornen així els bons moments en família. Què podeu fer? Podeu fer retratats com ho feia Picasso, transformar els objectes quotidians en obres d’art, desenvolupar la vostra llibertat creativa...Quan? El segon i el darrer dissabte de cada mes a les 17.00 h i a partir del 17 d’octubre. Com? Amb diversió però mantenint les mesures sanitàries de control de la pandèmia. Ara més que mai cal que feu la reserva de forma prèvia.
El Museu va a l’Escola
Serà un inici de curs diferent; en som conscients. Per això el departament d’educació ha treballat de manera intensa i us ofereix un programa educatiu que respon a les necessitats de l’alumnat i del professorat. Sempre fent ús de l’art com a eina d’aprenentatge i com a element de debat, tot valorant la creació de pensament conjunt i mitjançant la metodologia d’Estratègies de Pensament Visual. La novetat és que ara el Museu va a l’Escola. Les educadores del Museu es traslladaran als centres escolars i a través del joc, l’exploració i l’observació estimularan la creativitat de l’alumnat. I per aquelles escoles que us pugueu desplaçar, us acollirem com sempre al nostre Museu.
LA VEU DEL MUSEU -
La conservadora d’obra gràfica Claustre Rafart ens explica Cap de dona (Fernande Olivier) de Picasso
AVANÇ D'INFORMACIÓ -
El Museu celebra la donació de l’artista de l’any 1970 amb l’exposició «Picasso. Els Quaderns»
El Museu Picasso celebra el 50è aniversari de la generosa donació d’obres de joventut, que va fer Picasso a la ciutat de Barcelona l’any 1970, amb diferents esdeveniments i activitats. El plat fort de la celebració és l’exposició «Picasso. Els Quaderns» de la qual podrem gaudir a partir del 18 de desembre i que ha estat comissariada per la conservadora Malén Gual.
Contacte
Museu Picasso, Barcelona
Montcada 15-23
08003 Barcelona
Connecta
Facebook Twitter Instagram Blog Youtube
Butlletí
Subscriure's
Donar-se de baixa
Heu rebut aquest correu perquè la vostra adreça figura a la nostra llista de distribució de l’eButlletí del Museu Picasso de Barcelona. Si no desitgeu rebre’l més, us agrairem que ens ho indiqueu fent clic aquí. Moltes gràcies.
Podeu consultar la política de protecció de dades al nostre web.
www.museupicasso.bcn.cat
© Fundació Museu Picasso de Barcelona © de les reproduccions: Successió Picasso. VEGAP. MAdrid 2020