Si no veieu bé el butlletí cliqueu aquí
NOVEMBRE 2017 — CAT | CAST | ENG
1917 Picasso a Barcelona
Exposició «1917. Picasso a Barcelona», fins al 28 de gener

Amb aquesta exposició volem celebrar l’última estada prolongada de Pablo Picasso a Barcelona. D’ençà que el 1904 es va instal·lar a París, no havia passat tant de temps a la nostra ciutat, i posteriorment només hi va tornar durant un breu període estival, el 1933 i el 1934.

ACTUALITAT -
Exposició «Arthur Cravan. Maintenant?», fins al 28 de gener
L’exposició es centra en l’estada de Cravan a Barcelona. El desembre de 1915, arriba a Barcelona i s’hi troba les parelles d’artistes Juliette Roche i Albert Gleizes; Serge Charchoune i Helena Grunhoff, i els Picabia. Per sobreviure, imparteix cursos de boxa en un club reputat i hi arbitra combats.
Exposició «El taller compartit. Picasso, Fín, Vilató, Xavier», fins al 28 de gener
L'exposició té com a objectiu mostrar el gust pel gravat a través de tres generacions d’una mateixa família. Pablo Picasso, J. Fín, Vilató i Xavier són quatre personalitats artístiques profundament diferents.
Exposició «Lucien Clergue: vint-i-set encontres amb Picasso», fins al 28 de gener
L'any 2016 el Museu Picasso de Barcelona compra el fons fotogràfic de Lucien Clergue relatiu a Picasso: prop de sis-centes fotografies en blanc i negre a les sals de plata, totes tiratges d’època. Aquesta exposició presenta la pràctica totalitat del conjunt fotogràfic adquirit i ho fa en forma de crònica.
ACTIVITATS -
Taller familiar: «Un original i moltes còpies», 4, 11, 18 i 25 de novembre
El gravat ens permet reproduir moltes vegades un mateix dibuix, i també podem afegir-hi variacions cada vegada. Primer visitarem l’exposició «El taller compartit. Picasso, Fín, Vilató, Xavier», on diverses generacions de la família Picasso treballen aquesta tècnica, i després farem les nostres provatures.
Conferència: «Picasso 1917: troballes i descobertes», 9 de novembre
Conversa entre Malén Gual, comissària de l’exposició «1917. Picasso a Barcelona», i Reyes Jiménez, cap de Restauració i Conservació Preventiva del Museu Picasso.
Concert: «Centenari de l’estrena de Parade a Barcelona», 10 de novembre
Concert interpretat per les pianistes del Conservatori del Liceu Carolina Santiago i Elisabeth Vera, amb lectures de la mà d’Abel Folk i Enric Majó.
Sessió d’accions: «Contuberni pugilístic a can Picasso: Arthur Cravan versus Carles Hac Mor», 16 de novembre
Sessió d’accions que vol revisar el llegat artístic d’Arthur Cravan, així com el seu ressò en diverses generacions de creadors gràcies al poeta Carles Hac Mor.
Classe magistral de gravat, de la mà de l’artista Xavier: «Xavier entre pedres i coures», 23 de novembre
L’artista gravador Xavier ens oferirà una passejada per cinquanta anys de vivències en el món del gravat i de la litografia.
Taula rodona i projecció: «Cravan vs Cravan», 30 de novembre
Debat a l’entorn dels dubtes i certeses sobre Arthur Cravan, amb projecció de la pel·lícula Cravan vs Cravan, dirigida per Isaki Lacuesta el 2002.
Entrades en línia
Horaris i preus
Com arribar-hi
Contacte
Museu Picasso, Barcelona
Montcada 15-23
08003 Barcelona
Connecta
Facebook Twitter Blog Flick
Butlletí
Subscriure's
Donar-se de baixa
www.museupicasso.bcn.cat
© Fundació Museu Picasso de Barcelona © de les reproduccions: Successió Picasso. VEGAP. Barcelona 2017