Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

Itineraris virtuals

Visita virtual als Patis del Museu

Visiteu els patis del Museu per conèixer d'una manera innovadora, interactiva i molt visual els elements que al llarg del temps s'han construït en aquests espais emblemàtics.

Endinseu-vos als patis i gaudiu-ne, en un viatge per la història de Barcelona.

Cal que activeu el flash en el navegador.

Accedir a l'itinerari virtual

Ontologia “Exposició Picasso 1936”

Examineu de primera mà l’entramat de relacions interpersonals que van fer possible l’exposició d’obres de Picasso celebrada a Barcelona, Bilbao i Madrid el 1936. Trobareu aquí els documents de la gestació i consecució de l’esdeveniment que va enfortir per sempre més el vincle de Picasso amb el seu país d’origen.

Accedir a l'ontologia

La Barcelona de Picasso

El recorregut per les cases on va viure i treballar Picasso, pels llocs que freqüentava, ofereix més d’una sorpresa al visitant tafaner.

Aquest itinerari virtual està realitzat a partir de la Guia de la Barcelona de Picasso escrita per Josep Maria Carandell.

Cal que activeu el flash en el navegador.

Més informació

Alguns descobriran, potser, la ciutat mateixa: els seus racons ocults que conserven moltes de les característiques d’aquells anys a cavall entre els segles XIX i XX. D’altres veuran, en els allotjaments més o menys humils de l’artista cadell, el fantàstic salt que pot fer un home superdotat i infatigable treballador, amb sort i pel fet d’haver viscut en una època prodigiosament oberta a tot el que era nou, de la mediocritat de l’art i de la fortuna a la màxima creativitat i fama, i als diners.

Josep Maria Carandell (Barcelona, 1934-2003)

Periodista, escriptor i filòsof. Llicenciat en filosofia (va estudiar a Barcelona, Hamburg i Munic), va orientar la seva activitat cap al periodisme i l’assaig. Intel·lectual curiós, culte i bon comunicador, gran coneixedor de l’obra de Gaudí, va esdevenir un cronista destacat de Barcelona (Guia secreta de Barcelona, La Barcelona viva, La Rambla i els seus misteris i aquesta Guia de la Barcelona de Picasso). En la vessant periodística, va dur a terme una intensa tasca tant en ràdio com en premsa escrita i va col·laborar a impulsar el suplement literari de Tele/eXpres. Pel seus treballs sobre cultura alemanya va rebre la medalla Goethe i també va rebre la medalla al mèrit artístic de la ciutat de Barcelona.

Guia de la Barcelona de Picasso

Autor Josep Maria Carandell

Any 2006

Pàgines 19 + plànol

Llengües català, castellà, anglès i francès

Editor Institut de Cultura / Turisme de Barcelona

PVP 5 € (en venda a la botiga del Museu)

L'edició de 2006, amb il·lustracions a color, recupera el text que l’escriptor i cronista de Barcelona, Josep Maria Carandell, va escriure per a la primera edició, publicada el 1981, amb motiu del centenari del naixement de Picasso. A través de les seves planes, el lector pot recórrer els escenaris de la vida barcelonina de Picasso, tot associant-hi bona part de les obres que poden veure’s al Museu Picasso de Barcelona. La Guia inclou un plànol il·lustrat que facilita el recorregut del visitant pels carrers de la ciutat.

© de l’edició Museu Picasso de Barcelona
© del text Christa Gottschewsky, vídua de Josep M. Carandell
© de les obres Successió Picasso, VEGAP, Barcelona
© de les fotografies Museu Picasso / Arxiu històric de la Ciutat de Barcelona-Arxiu Fotogràfic.
Fotògrafs Ramon Muro, Jordi Calafell (de les obres), Josep M. Llobet (de la ciutat)
Ideació gràfica del plànol Jordi Salvany

Accedir a l'itinerari virtual