Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

Fons personal Jaume Sabartés

L’exposició Sabartés per Picasso per Sabartés (23.11.18 - 31.03.19), va representar el primer graó d’un projecte de més abast del Museu Picasso de Barcelona, al voltant de la figura d’un dels seus fundadors, Jaume Sabartés i Gual (Barcelona, 1881-París, 1968), junt amb el mateix Pablo Picasso. Des del Centre de Recerca i Coneixement s’impulsen diverses línies de treball al voltant del fons personal de Jaume Sabartés del Museu Picasso, per tal de proporcionar eines de treball per a futurs projectes de recerca tant al voltant de la figura de Pablo Picasso com de Jaume Sabartés.

1. Correspondència Jaume Sabartés-Pablo Picasso.
L’any 2017 es va iniciar la tasca de transcripció, resum i edició de la correspondència entre Jaume Sabartés i Pablo Picasso, un conjunt de prop de dues mil cartes (inclou postals, retalls de premsa, dibuixos, i d’altres objectes enviats) custodiat per dues institucions públiques com són el Musée Picasso de París, i el Museu Picasso de Barcelona. Es va treballar amb els originals del fons personal Pablo Picasso, custodiat pel Musée Picasso de París, i del fons personal Jaume Sabartés, custodiat pel Museu Picasso de París. El fons personal Jaume Sabartés del Museu Picasso de Barcelona es troba, en l'actualitat, classificat, inventariat i digitalitzat íntegrament.
Responsable del projecte: Margarida Cortadella
Data prevista de publicació: 2022

2. Edició i traducció (al català, anglès i francès) dels textos sobre Picasso de Jaume Sabartés: per ampliar la informació sobre aquests textos, vegeu el l’exposició catàleg de Sabartés per Picasso per Sabartés, Margarida Cortadella, Tina Moll (coord.), Barcelona, Museu Picasso, 2018.
Responsable del projecte: Margarida Cortadella
Data prevista de publicació: 2023

3. Biografia sobre Jaume Sabartés i Gual.
El catàleg Sabartés per Picasso per Sabartés va establir una primera biografia cronològica basada en la correspondència entre Sabartés-Picasso. En l’actualitat s’està treballant en una biografia més extensa i completa del fundador del Museu.
Data prevista de publicació: 2024

Continguts relacionats