Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

Doctorat Picasso

El Doctorat Picasso és un programa de formació superior d’accés obert i gratuït en conveni entre el Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Museu Picasso de Barcelona. Pretén revisitar Picasso des de la creativitat contemporània i fer de Barcelona la ciutat de referència en la recerca picassiana internacional.

El fil conductor, tant de l’edició actual com de la primera, és el de l'escriptura picassiana i la seva capacitat d'incidència i hibridació en la producció actual. Les responsables acadèmiques del programa són la Dra. Jèssica Jaques i la Dra. Androula Michael, juntament amb el Dr i director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon.

Ubicat enguany a les plataformes en línia, el Doctorat Picasso entoma el repte d’obrir nous espais de pensament i creativitat. Convida a la presència en línia de totes les persones amb interès pels processos creatius picassians, tinguin o no formació acadèmica. Qui ho desitgi i tingui la formació acadèmica requerida (300 cr. ECTS) podrà accedir a la sol·licitud d’admissió al procés doctoral, que serà considerada amb la presentació i avaluació d’un projecte de tesi doctoral. En aquest cas, cal consultar les condicions d’accés al doctorat de la UAB i contactar amb Jessica.Jaques@uab.cat.

La conferència inaugural, a càrrec del Dr. Eugenio Carmona (Universidad de Málaga) amb el títol Picasso: pulsión vernacular y devenir histórico va tenir lloc el passat divendres 23 d’octubre:


Les sessions s’inicien el proper divendres dia 6 de novembre amb una proposta, en format d’entrevista, sobre l’exposició Jamais. Pablo Picasso & Óscar Domínguez, a càrrec del seu co-comissari, Emmanuel Guigon:


Les sessions tenen lloc els divendres alterns, del novembre de 2020 al juny de 2021 i són a càrrec d’estudiosos picassians tant nacionals com internacionals. Les propostes són en català, castellà, francès o anglès i, si és necessari, es disposa de traducció simultània.

Per a més informació cal escriure a a l’adreça: picassouab@gmail.com
Trobareu més informació a: http://greta.cat/doctorat-picasso

Sessions online en obert:
SESSIÓ 3 DOCTORAT PICASSO
Dra. Jèssica Jaques:
“La table en bois blanc enfonce ses pates dans le sable”: estratègies de traducció de les obres dramatúrgiques de Picasso
Aquesta sessió presentarà les opcions de traducció de les obres dramatúrgiques de Pablo Picasso al català i al castellà per part de Jèssica Jaques, així com llurs raons intrínseques i extrínseques. La sessió serà en català i castellà.

Zoom:
Heure: 20 nov. 2020 11:30 AM Madrid
Participer à la réunion Zoom
https://zoom.us/j/4890180426?pwd=ODcvd0ZLQXF2bnJUT1VJN21vNUxFQT09

ID de réunion: 489 018 0426
Code secret: DD20QA
États-Unis d’Amérique (San Jose)
Trouvez votre numéro local: https://zoom.us/u/abLM2mk3MO