Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

Doctorat Picasso

El Doctorat Picasso és un programa de formació superior d’accés obert i gratuït en conveni entre el Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Museu Picasso de Barcelona. Pretén revisitar Picasso des de la creativitat contemporània i fer de Barcelona la ciutat de referència en la recerca picassiana internacional.

El fil conductor, tant de l’edició actual com de la primera, és el de l'escriptura picassiana i la seva capacitat d'incidència i hibridació en la producció actual. Les responsables acadèmiques del programa són la Dra. Jèssica Jaques i la Dra. Androula Michael, juntament amb el Dr i director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon.

Ubicat enguany a les plataformes en línia, el Doctorat Picasso entoma el repte d’obrir nous espais de pensament i creativitat. Convida a la presència en línia de totes les persones amb interès pels processos creatius picassians, tinguin o no formació acadèmica. Qui ho desitgi i tingui la formació acadèmica requerida (300 cr. ECTS) podrà accedir a la sol·licitud d’admissió al procés doctoral, que serà considerada amb la presentació i avaluació d’un projecte de tesi doctoral. En aquest cas, cal consultar les condicions d’accés al doctorat de la UAB i contactar amb Jessica.Jaques@uab.cat.

La conferència inaugural, a càrrec del Dr. Eugenio Carmona (Universidad de Málaga) amb el títol Picasso: pulsión vernacular y devenir histórico va tenir lloc el passat divendres 23 d’octubre:


Les sessions s’inicien el proper divendres dia 6 de novembre amb una proposta, en format d’entrevista, sobre l’exposició Jamais. Pablo Picasso & Óscar Domínguez, a càrrec del seu co-comissari, Emmanuel Guigon:


Les sessions tenen lloc els dijous o divendres alterns, del novembre de 2020 al juny de 2021 i són a càrrec d’estudiosos picassians tant nacionals com internacionals. Les propostes són en català, castellà, francès o anglès i, si és necessari, es disposa de traducció simultània.

Per a més informació cal escriure a a l’adreça: picassouab@gmail.com
Trobareu més informació a: http://greta.cat/doctorat-picasso

Sessions online en obert:
SESSIÓ 7 DOCTORAT PICASSO 2020-2021: "PICASSO I LA MÚSICA"
Dijous 28 gener 2021, de 18,00 a 19,30 h.
Llengües: francès i castellà (el francès es traduirà en successió).
En línia, coordenades després del resum.
Dr. Frances Cortés (UAB) i Dra Androula Michael (Université de la Picardie, Jules Verne).

RESUM:

La música impregnà la joventut de Picasso, tant a Málaga com a Barcelona. Picasso va restar-ne influït per les manifestacions més populars, pel flamenco que llavors també era de moda a Barcelona i pels repertoris que sonaven als cafès, cabarets i petits teatres del Paral·lel. Aquestes imatges sonores van traslladar-se a la seva pintura


ZOOM:
Jessica Jaques vous invite à une réunion Zoom planifiée.
Sujet: Doctorat Picasso sessió 7:
Heure: 28 janv. 2021 06:00 PM Madrid
Participer à la réunion Zoom
https://zoom.us/j/4890180426?pwd=ODcvd0ZLQXF2bnJUT1VJN21vNUxFQT09

Continguts relacionats