Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

Tipologia documental

El fons documental de la biblioteca és divers. En destaquen els catàlegs d’exposicions de Picasso (de l’any 1920 fins a l’actualitat), el fons de monografies sobre l’artista i les edicions de bibliòfil (sense gravats originals) i el fons de revistes catalanes d’avantguarda, un fons de més de 80 títols de les primeres dècades del segle xx on la presència de Picasso és constant.

La biblioteca del museu disposa també d’un fons especial de llibres il·lustrats per Picasso format, en gran mesura, per la col·lecció personal que Jaume Sabartés va donar al Museu Picasso de Barcelona. Es tracta d’una col·lecció de llibres d’artista amb gravats i litografies originals i amb dedicatòries de Picasso o d’altres amics-artistes destacats del segle xx. Aquesta col·lecció es considera material de reserva i no és de lliure accés; a la biblioteca s’hi poden consultar vint-i-un llibres d’aquest fons en format digital.

La biblioteca també disposa d’un recull històric de premsa sobre Picasso i informació actualitzada sobre les exposicions que es presenten arreu del món amb presència d’obra de l’artista.