Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic el 1963, acull un fons de 4.249 obres que componen la col·lecció permanent i ofereix una dilatada programació d’exposicions temporals.

Però el Museu Picasso és també el testimoni del seu vincle amb Barcelona. Un vincle estret i inseparable forjat en la seva adolescència i joventut, i que es va perllongar fins a la seva mort. La màxima expressió de la seva forta vinculació amb la ciutat és el mateix Museu Picasso de Barcelona, creat per voluntat personal de l’artista: gràcies a la voluntat de Picasso i del seu amic Jaume Sabartés, Barcelona disposa avui de l’obra de joventut, així com de la sèrie completa de Las Meninas, d’un dels artistes més significatius de l’escena artística del segle XX.

El museu, que ha passat per successives ampliacions i remodelacions, està iniciant una nova etapa de desplegament amb obertura de nous programes i línies d’acció per esdevenir un espai bàsic per al coneixement i l’educació en el sentit més ampli, que fomenti l’esperit crític i la participació del visitant. El museu vol ser un espai de diàleg, tot activant relectures crítiques i oferint noves perspectives a l’entorn de Picasso i de la col·lecció en general.