Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 
 • És necessari fer reserva per visites en grup?

  Sí, tots els grups han de concertar la visita anticipadament: per correu electrònic museupicasso_reserves@bcn.cat, per fax 93 315 01 02 o trucant de dilluns a divendres, de 10 a 13 h, al telèfon 93 256 30 22.

  Es considera grup un mínim de 10 i un màxim de 25 persones. Si el grup és més nombrós, caldrà partir-lo i entrar en intervals de 15 minuts.

 • Es pot entrar al museu amb motxilles?

  No es permet entrar a les sales amb motxilles, maletes o bosses més grans de 30 x 30 cm , paraigües, begudes o aliments, ni animals de companyia, llevat que es tracti de gossos pigall.

  El museu disposa d’un servei de consigna gratuït on es poden deixar els objectes. Per tal de poder-ne fer ús, cal mostrar el tiquet d’entrada al museu o bé la carta de confirmació de reserva.

 • Quins descomptes hi ha sobre el preu de l’entrada?

  Es beneficien d’un descompte en el preu de l’entrada les persones de 18 a 25 anys, les persones de 65 anys endavant, les persones aturades o posseïdores de la targeta rosa reduïda i els posseïdors del carnet de Biblioteques de Barcelona. Caldrà acreditar la condició adduïda

  Per a més informació sobre descomptes i gratuïtats (i per l'obtenció del Carnet del Museu Picasso), visiteu l’apartat preus.

 • Hi ha un dia de visita gratuïta?

  Sí, tots els diumenges gratuït a la tarda de 15h a 19h i el primer diumenge de cada mes, entrada gratuïta al museu per a tothom. A més, cada any hi ha diverses Jornades de portes obertes.

 • Hi ha servei de visites comentades?

  El museu ofereix un servei de visites comentades per a públic individual. És un servei gratuït inclòs en el preu de l’entrada ordinària. Cal fer reserva prèvia al telf. 93 256 30 22, fax 93 315 01 02 o per correu electrònic a museupicasso@bcn.cat.

  Vegeu horaris de visites comentades.

 • Hi ha servei d’audioguies?

  Sí, el museu disposa d'audioguies.

 • Per anar a la botiga, he de comprar entrada al museu?

  No, la botiga, així com tot el corredor de la planta baixa i la sala 0 són d’entrada lliure.

 • Quina accessibilitat ofereix el museu per a discapacitats?

  El museu és totalment accessible i disposa d’un servei gratuït de cadires de rodes per als visitants que ho requereixin. Les persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes poden fer ús de l’ascensor si ho demanen al personal de l’entrada del museu.

 • Hi ha pàrquing al museu?

  El museu no disposa d’aparcament propi. Els aparcaments més propers són: carrer Princesa, passeig del Born amb plaça Comercial, plaça de la Catedral, avinguda Cambó i Via Laietana.

  Vegeu accés amb transport públic.

 • Es poden fer fotos al museu?

  Dins de les sales d’exposicions no és permès fer fotografies, filmar ni utilitzar el telèfon mòbil.

  Els mitjans de comunicació i altres professionals que ho requereixin cal que contactin prèviament amb el departament de premsa del museu per correu electrònic museupicasso_premsa@bcn.cat, telf. 93 256 30 26 o fax 93 256 30 01.

 • Quins requisits calen per obtenir còpies fotogràfiques i/o permís per a reproducció d’imatges dels fons del museu per a difusió pública?

  Cal sol·licitar-ho al departament fotogràfic del museu.

 • L’accés a la biblioteca, és obert a tothom o cal haver adquirit entrada?

  L’accés a la biblioteca és públic i gratuït. És imprescindible concertar una cita prèvia al telf. 93 256 30 31, fax 93 256 30 01 o per correu electrònic bibliotecapicasso@bcn.cat.

 • Hi ha servei de préstec a la biblioteca?

  No, no hi ha servei de préstec. Tots els llibres, publicacions i altres documents només es poden consultar a la biblioteca.

 • Hi ha servei de fotocòpies a la biblioteca?

  Es poden fer fotocòpies de documents i textos específics dins de la biblioteca i sempre en el marc de la llei vigent i sota la pròpia responsabilitat.

 • Puc fer dibuixos/còpia d’obres al museu?

  Únicament es permet prendre apunts o fer còpies de les obres amb llapis, però mai amb tinta, oli o aquarel·la. Els quaderns d’apunts no poden sobrepassar la mida de 21 x 28 centímetres. No es permet l’ús de cavallet ni cap altre tipus de suport. Quan hi hagi un públic nombrós a les sales, el personal de seguretat podrà restringir-ne l’activitat.

 • Tinc un Picasso que té un lleuger dany o imperfecció. Al museu me’l poden restaurar?

  No, el servei de restauració del museu únicament fa tasques de conservació preventiva i de restauració dels fons del museu.

 • Es poden reproduir lliurement les imatges i/o els textos de la web del Museu Picasso de Barcelona?

  Les imatges no es poden reproduir lliurement, atès que estan subjectes a drets d’autor. Consulteu l’avís legal.

  Els textos no signats es poden reproduir sempre que se’n citi la font i la URL: “Web del Museu Picasso de Barcelona, http://www.museupicasso.bcn.cat”. Els textos signats han de citar-se fent constar el nom de l’autor/a, a més de la referència de la web del Museu Picasso.

 • Quants museus Picasso hi ha al món?

  Hi ha cinc grans museus monogràfics dedicats a Picasso: el Museu Picasso de Barcelona, el Musée Picasso d’Antíbol, el Musée Picasso de París, el Museo Picasso de Màlaga i el museu d’obra gràfica, Graphikmuseum Pablo Picasso, a Münster (Alemanya).

  Hi ha obra de Picasso en museus d’arreu del món.

  Vegeu apartat d’enllaços.

 • El de Barcelona és el “primer”?
  Per què hi ha un museu Picasso a Barcelona?

  Sí, el Museu Picasso de Barcelona va ser el primer i va ser creat per voluntat expressa de l’artista. Obrí les portes el 1963.

  Constitueix la màxima expressió de la forta vinculació de Picasso amb la ciutat on va passar els anys de formació i on va mantenir vincles artístics, afectius i familiars al llarg de tota la vida.

  Vegeu Cronologia de la col·lecció del Museu Picasso de Barcelona