El tercer dissabte del mes:
17 de desembre, 21 de gener
i 18 de febrer.
Sales del display.
Visita inclosa en el preu de l’entrada, capacitat limitada Reserves: museupicasso_reserves@bcn.cat / 93 256 30 22.
Horaris: català 18.30 h, castellà 17.30 h, anglès 16.30 h.

"Picasso 1936. Empremtes d’una exposició" presenta formes innovadores de consultar, interpretar i organitzar la informació documental: la tecnologia i el document històric es combinen per permetre maneres àgils de reconstruir la història d’una exposició i, alhora, la d’un temps convuls i compromès culturalment. Us proposem que, guiats pels nostres educadors, seguiu els processos, interaccioneu amb els dispositius de consulta i participeu en la reconstrucció dels fets.

Dimarts 17 de gener a les 19.30 h.
Sala neoclàssica.
Carrer Montcada, 23.
Entrada lliure, capacitat limitada.
Podcast: Podcast de l'activitat

El 17 de gener de 1936, el poeta francès Paul Éluard va visitar Barcelona per oferir una conferència en el marc de l’exposició de Pablo Picasso a la Sala Esteva. No es conserva l’original de la conferència, però la premsa es va fer ressò de l’esdeveniment. Partint d’aquestes fonts documentals, i exactament 76 anys després, el poeta Enric Casasses farà una interpretació de què, com i quant podria haver dit Éluard, barrejant el seu univers poètic amb el del francès.

La conferència d’Éluard es va emetre per ràdio i va ser seguida pel mateix Picasso. En aquesta ocasió, es retransmetrà per l’emissora Sèrie BCN i serà seguida per vés a saber quin futur creador...

Dijous 26 de gener a les 19.30 h.
Centre de Documentació i Recerca.
Aula 1.
Plaça Sabartés, 1.
Entrada lliure, capacitat limitada.

Taula rodona per explorar el valor dels documents i del discurs de l’arxiu en la recerca de processos artístics. Es demanarà als ponents que comparteixin la seva visió sobre com els documents permeten revalorar i rellegir el passat, en aportar noves representacions dels fets, i quina aplicació tenen en la recerca museística, on la investigació és el resultat d’un procés d’adquisició patrimonial i del tractament sistemàtic de la documentació. Amb la participació de Ramon Alberch, Lluís Gómez i Sitesize, moderada per Sílvia Domènech.