Museu Picasso 16 de maig / 19.00 h.

Horacio Fernández, Doctor en història de l’art i professor titular d’història de la fotografia a la facultat de Belles Arts de Cuenca. Universidad de Castilla La Mancha.

Fotografia pública

“La fotografia és com un mosaic, només es converteix en síntesi quan es presenta en conjunt”, deia August Sander. Hi ha dues formes d’aconseguir aquesta síntesi: l’exposició i el fotollibre. El fotollibre és el mitjà emprat pels fotògrafs més importants per produir les seves millors obres, una publicació de fotografies ordenades com a continuïtat d’imatges amb arguments i significats complexos. Són experiments provisionals en què les hipòtesis del món de l’art se sotmeten a examen públic. Els fotollibres són una forma d’eficàcia comprovada per presentar, comunicar i llegir fotos. Les exposicions són menys pràctiques, però tenen avantatges importants: relacionen grups d’obres entre elles i amb el públic, creen opinió i generen discussions. Les fotos no són imatges artesanals, no són úniques, no hi ha “originals”: al contrari, les fotos són imatges tècniques i reproduïbles –totes són “còpies” que es publiquen en forma de revistes, cartells, llibres, etc. Els espectadors de les fotos són els lectors d’aquests mitjans impresos.

Museu Picasso
Centre de Coneixement i Recerca del Museu
Plaça Sabartés, 1. 08003 Barcelona

Centre St. Pere 16 de maig / 19.00 h

Sitesize, Elvira Pujol Masip i Joan Vila Puig. Plataforma de projectes col·laboratius sobre la metròpolis contemporània.

El futur del passat. Documents en circulació

El cicle de circulació dels documents d'un arxiu, és un itinerari obert a la interpretació i a nivells de reapropiació que situen el seu valor en un altra temps, en un fora de camp. Aquest recorregut situa l'important tasca de classificació i custodia en relació a la generació d'accions creatives de renovació cultural, que han de ser necessàriament una vigilància projectiva dels valors, els significats i els fets que els documents testimonien.

Centre Sant Pere Apòstol, amb la col·laboració de l’Ateneu Enciclopèdic
c/ Sant Pere més alt, 25
08003 Barcelona
Tel. 93 268 25 09
info@centresantpere.com
www.centresantpere.org