Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

Picasso, fotografia i ceràmica

23 de juny - 30 d’octubre, 2016

André Villers. Picasso pintant una ceràmica. Vallauris, 1954. Museu Picasso, Barcelona. Donació André Villers, 1984 © André Villers, VEGAP, Barcelona, 2016 © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2016

El 1955 va tenir lloc a Canes el primer congrés organitzat per l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, amb motiu del qual es va celebrar una exposició. Pablo Picasso hi participà amb diverses de les seves obres. Aquest setembre té lloc a Barcelona el 47è Congrés, dedicat a la ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic. Amb aquest motiu presentem una selecció de fotografies de la nostra col·lecció que documenta el Picasso ceramista.

L’interès de Picasso per la ceràmica comença quan trasllada la seva residència al sud de França després de la Segona Guerra Mundial. El 1946 Picasso visita el taller de terrisseria Madoura, a Valauri, i els seus propietaris, Suzanne i Georges Ramié, l’inviten a col·laborar amb ells i els seus artesans. A partir d’aquest moment treballa amb major o menor intensitat la ceràmica fins a mitjan anys setanta.

A les sales del museu es mostren les obres de fotògrafs importants ― Marcos Chamudes, David Douglas Duncan, Roberto Otero i André Villers — que retraten Picasso treballant la ceràmica a través d’una mirada còmplice i una aproximació personal a la vida i obra de l’artista.

Si bé una fotografia és sempre el resultat d’una relació entre el model i el fotògraf, Picasso exercia una influència especial en el procés creatiu de les imatges.

    Informació pràctica

  • Oberta al públic: 23 de juny - 30 d’octubre, 2016


  • Horaris i preus »


  • Compartir:

  • #PicassoCeramica