Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

PICASSO DESCOBREIX PARÍS

Del 18 de setembre de 2018 al 6 de gener de 2019

Pablo Picasso. 'Picasso i Manuel Pallarès contemplant la torre Eiffel'. Barcelona o París, 1900. Tinta sèpia a ploma sobre paper. 8,8 x 11,1 cm (irregular). Museu Picasso, Barcelona. Donació Pablo Picasso, 1970. MPB 110.996. Museu Picasso, Barcelona. Fotografia, Gasull Fotografia © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2018

El Museu Picasso de Barcelona exposarà peces Impressionistes i Simbolistes del Museu d’Orsay de París i el Museu national Picasso-París.

Aquestes obres permetran al públic copsar l’impacte que el jove picasso va experimentar en els seus dos primers viatges a París.


Obres impressionistes i simbolistes
El Museu Picasso mostrarà a mitjans de setembre, peces de Barholomé, Carrière, Delacroix, Manet, Toulouse-Lautrec, Capiello, Degas, Cézanne, Steinlen i Gauguin entre d’altres, provinents de la col·lecció permanent del Musée d’Orsay i del Musée national Picasso de Paris a l’exposició que porta per títol, Picasso descobreix París.

L’exposició neix arran de l’intercanvi d’obres en prèstec que el Museu Picasso fa a la mostra Picasso bleu et rose del Musée d’Orsay de París organitzada conjuntament amb el Musée national Picasso-París. L’exposició farà palesa l’admiració de Picasso envers alguns artistes de l’escena parisenca de principis del segle XX.

La selecció d’obres s’ha realitzat a partir de la crítica de Felicien Fagus amb motiu de l’exposició de Picasso i Iturrino a la Galerie Vollard publicada a la Revue Blanche el 15 de juliol de 1901, i a partir de les obres de Pablo Picasso que fan referència a altres artistes. Les peces que Picasso va veure en directe per primera vegada a París es relacionaran amb obres de la col·lecció del Museu.

 • Les estades a París

  Picasso visita París per primer cop a la tardor de 1900. En aquest viatge, descobreix un munt d’artistes a l’Exposició Universal de 1900, celebrada a la capital francesa, a les galeries privades i en els atractius cartells penjats als carrers. Entre 1900 i 1904 Picasso alterna les seves estades a París, amb estades a Madrid i sobretot a Barcelona. En aquesta època s’enmiralla amb l’art modern que es desenvolupa a la capital francesa i els moviments artístics impressionistes, nabís i simbolistes.

  Influències del jove Picasso

  La frase del crític Felicien Fagus a la Revue Blanche del 15 de juny de 1901, en motiu de l’exposició de Picasso i Iturrino a la Galerie Vollard el juny de 1901 resumeix les influències directes i indirectes rebudes pel jove Picasso: «On démêle aisément, outre les grand ancêtres, mainte influence probable, Delacroix, Manet (tout indiqué, lui qui vient un peu des Espagnols), Monet, Van Gogh, Pissarro, Toulouse-Lautrec, Degas, Forain, Rops, peut-être… Chacune passagère, aussitôt envolée que captée». A part d’aquestes possibles influències, Picasso va mirar altres artistes, com ara Bartholomé, Puvis de Chavannes i Carrière, tal com es pot veure en el dibuixos d’aquesta primera etapa parisenca.

  Informació pràctica

 • Oberta al públic:
  18 de setembre de 2018 - 6 de gener de 2019

 • Comissària:
  Malén Gual, conservadora del Museu Picasso de Barcelona

 • Organització i producció:
  Museu Picasso, Barcelona

 • Espai:
  Sala 8 de la col·lecció permanent


 • Horaris i preus »


 • Compartir:

 • #PicassoParis