Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

La tasca de posar en valor i fer accessible la col·lecció del museu ha d'anar necessàriament més enllà del propi espai físic on es troba. En aquest sentit, el museu treballa en dos projectes d'exposició itinerant:

 • Els linogravats

 • Tauromàquia

  Exposicions itinerants:
  2011
 • Exposició itinerant del Museu Picasso a Tel Aviv

  El Tel Aviv Museum of Art va acollir, del 17 de novembre de 2011 al 20 gener de 2012, l'exposició itinerant "Picasso. Tauromàquia. Obres de la col·lecció del Museu Picasso Barcelona". La iniciativa va sorgir en el marc de col·laboració entre el Museu Picasso i l'Acción Cultural Española (AC/E). Aquesta institució va triar mostrar a Picasso per primera vegada a Israel, amb motiu del 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós estats.

 • Exposició itinerant del Museu Picasso a Pisa

  El Palazzo Giulia Rosselmini Gualandi, seu de la Fondazzione Palazzo Blu, va acollir "Ho voluto essere pittore e sono diventato Picasso" (Volia ser pintor i m’he convertit en Picasso). Aquesta va ser la primera exposició d’obra de Picasso a la ciutat de Pisa i es podia visitar del 14 d'octubre de 2011 al 29 de gener de 2012. La mostra reunía unes dues-centes obres, entre pintura, dibuix, ceràmica i gravat, que permetien recórrer la producció picassiana des de 1901 fins a 1970. L’empresa cultural Giunti Arte Mostre e Musei va ser la responsable de l'organització i coordinació d’aquesta exposició, comissariada per Claudia Beltramo Ceppi.

  Més informació

  Des del Museu Picasso vàrem col·laborar, amb un préstec de 58 linogravats i l’assessorament científic i tècnic, tant en la selecció de les obres com en el muntatge i el discurs expositiu.

  -El blog: "Un palau a la vora de l'Arno per a Picasso"

 • 2010
 • Exposició itinerant del Museu Picasso a Salamanca

  De l'1 de juny al 20 de setembre de 2010 es va presentar, a la Casa Lis - Museu d'Art Nouveau i Art Déco de Salamanca, l'exposició "Tauromàquia. Pintures, dibuixos i gravats en la col·lecció del Museu Picasso de Barcelona", una mostra itinerant organitzada pels departaments de Conservació, Restauració i Registre del Museu Picasso a partir dels fons de la col·lecció.

  Més informació

  Picasso sentia fascinació pel món del toreig, del qual va ser un gran aficionat durant tota la vida. Aquesta passió icònica, molt lligada a la mitologia mediterrània, es va plasmar al llarg de tota la seva trajectòria creativa. En aquesta mostra es va presentar una selecció de 103 obres entorn de l'activitat taurina, que comprèn des de 1892 fins a 1970. Es va organitzar seguint criteris tant cronològics com temàtics, i incloïa pintures, gravats, apunts i dibuixos.

  -El blog: "El museu fora del museu: Picasso en exposició itinerant"

 • Si voleu rebre informació de les exposicions i activitats del Museu, aquí us podeu donar d’alta al butlletí.