Museu Picasso de Barcelona

Museu Picasso de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

HÉlÈne Delprat

Del 20 de novembre 2020 al 21 de març 2021

Hélène Delprat (Amiens, 1957) barreja en la seva obra el documental i la ficció per generar narracions personals d’automenyspreu en les quals toca temes universals inspirant-se en fonts diverses, que van des de la literatura clàssica o la romàntica fins al cinema negre o el francès, passant per la ràdio, i les treballa utilitzant diverses tècniques com el dibuix, la pintura, la fotografia o el vídeo.

Delprat utilitza la quotidianitat per examinar les múltiples parts de la vida i la mort, amb un èmfasi especial en aquesta última. A través dels seus diaris, dibuixos de ràdio i falses entrevistes, troba moments d’humor enmig de la tristesa i descobreix traces d’humanitat en el nostre món, cada cop més digital.

Hélène Delprat va iniciar la seva trajectòria artística com a resident a l’Acadèmia de França a Roma entre el 1982 i el 1984. La seva obra és present en diverses col·leccions públiques i privades d’arreu del món, entre les quals destaquen la Pinault Collection, la Bibliothèque nationale de France, el Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou i la Fondation Cartier de París o el MoMA de Nova York.

    Informació pràctica

  • Oberta al públic:
    20 de novembre 2020 — 21 de març 2021

  • Comissariada per:
    Anna Llopis


  • Horaris i preus »