Museu Picasso de Barcelona

Museu Picasso de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

HÉlÈne Delprat

 

Hélène Delprat (Amiens, 1957) barreja en la seva obra el documental i la ficció per generar narracions personals d’automenyspreu en les quals toca temes universals inspirant-se en fonts diverses, que van des de la literatura clàssica o la romàntica fins al cinema negre o el francès, passant per la ràdio, i les treballa utilitzant diverses tècniques com el dibuix, la pintura, la fotografia o el vídeo.

Delprat utilitza la quotidianitat per examinar les múltiples parts de la vida i la mort, amb un èmfasi especial en aquesta última. A través dels seus diaris, dibuixos de ràdio i falses entrevistes, troba moments d’humor enmig de la tristesa i descobreix traces d’humanitat en el nostre món, cada cop més digital.

Hélène Delprat va iniciar la seva trajectòria artística com a resident a l’Acadèmia de França a Roma entre el 1982 i el 1984. La seva obra és present en diverses col·leccions públiques i privades d’arreu del món, entre les quals destaquen la Pinault Collection, la Bibliothèque nationale de France, el Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou i la Fondation Cartier de París o el MoMA de Nova York.

    Informació pràctica

  • Obert al públic:
    Exposició posposada fins a nova data

  • Comissariada per:
    Anna Llopis


  • Horaris i preus »