Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

Jacqueline

9 de juny - 4 de setembre 2016

Pablo Picasso (atribuïda). Jacqueline Roque a La Californie. Canes, 20 de gener de 1958. Fotografia amb sals de plata. Fons Jaume Sabartés. Adquisició, 2008. Museu Picasso, Barcelona © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2016

El Museu Picasso ret homenatge, trenta anys després de la seva mort, a Jacqueline Picasso (Jacqueline Roque fins al seu matrimoni, el 1961). La musa i model de Pablo Picasso assumeix aquí el paper de protagonista: les obres i els documents que presentem ens apropen a la seva faceta de mecenes i també de fotògrafa.

A les sales del Museu, on s’ha exposat la col·lecció de ceràmica durant els últims tres anys, són l’espai idoni per a aquest homenatge. Totes les ceràmiques, així com l’oli La dona de la còfia, són donació de Jacqueline i una mostra evident de la generositat i l’afecte que van marcar la seva relació amb aquest museu, que va veure néixer. La selecció de fotografies ens revela una Jacqueline poc coneguda, com a fotògrafa i documentalista privilegiada de la vida íntima de l’artista i el seu entorn.

Les obres donades, les fotografies que va fer durant els anys compartits amb Picasso i la documentació diversa, com ara cartes i notes personals, ens descobreixen Jacqueline a través de la seva generosa personalitat, la seva mirada i la seva veu.

  Informació pràctica

 • Oberta al públic: 9 de juny - 4 de setembre de 2016


 • Preus:
  11€ entrada a la col·lecció del Museu i a les exposicions temporals
  3€ entrada a la exposición temporal «Jacqueline»


 • Horaris i preus »


 • Comprar entrades

 • Nota de premsa (Pdf)

 • Compartir:

 • #Jacqueline

Vegeu també