Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

EL TALLER COMPARTIT. PICASSO, FÍN, VILATÓ, XAVIER

26 d'octubre de 2017 al 28 de gener de 2018

J. Fín. 'Peixos'. 1961. Litografia sobre pedra; 63,5 x 46 cm. Atelier Fernand Mourlot, París. Collection XV, París © Fotografia: Hydris Mokdahi

L'exposició té com a objectiu mostrar el gust pel gravat a través de tres generacions d’una mateixa família. Pablo Picasso, J. Fín, Vilató i Xavier són quatre personalitats artístiques profundament diferents. A l'obra de tots quatre hi ha una part important feta als tallers d’impressió, una part massa important com per a considerar-la només un detall. El que descobrirem en aquesta mostra és una passió real per un treball que requereix temps, que és laboriós i tècnicament complex, fet gràcies als coneixements de l’impressor.

Tanmateix, descobrirem que aquesta història s'inicia quan Picasso porta el seus nebots J. Fín i Vilató al taller Lacourière Frélaut el 1939. Continuarà quan Vilató hi porti el seu fill Xavier des de ben jove. La línia continua avui a través de l'obra de Xavier, qui treballa habitualment amb els tallers de talla dolça i litografia.

Aquesta mostra comptarà amb 166 obres, que inclouen una representació important de la col·lecció de gravats del Museu Picasso, així com una col·laboració fonamental de la família Vilató. La comissària de l’exposició és Marta-Volga de Minteguiaga-Guezala.

    Informació pràctica

  • Oberta al públic: 26 d'octubre de 2017 - 28 de gener de 2018

  • Comissària: Marta-Volga de Minteguiaga-Guezala

  • Organització i producció: Museu Picasso, Barcelona

  • Espai: 2a planta del palau Finestres


  • Horaris i preus »


  • Compartir:

  • #PicassoTaller