Menú del lloc

Vés al contingut

 
Pablo Picasso.El pare de l'artista

Pablo Picasso. El pare de l'artista.Barcelona, c. 1896. Aquarel·la blava sobre paper. 18 x 12,1 cm. Museu Picasso, Barcelona. Donació Pablo Picasso, 1970. MPB 110.281 1

Obres viatgeres del museu Picasso

Des del museu col·laborem activament en els projectes expositius d’altres institucions, prestant-los obres de la nostra col·lecció per tal d’enriquir i completar les seves tesis comissarials. Aquests préstecs enriqueixen també les nostres obres, atès que en fan possible la difusió arreu del món i amplien les lectures i interpretacions de l’obra, així com el seu context artístic i creatiu.

Aquest mes torna a Barcelona Blanquita Suárez, en préstec a The Barnes Foundation de Filadèlfia. L’exposició on es mostrava, Picasso: The Great War, Experimentation and Change, tindrà una segona seu al Columbus Museum of Art , a Columbus, Ohio (EUA), on prestarem l’obra Dona amb mantellina [Fatma], un retrat enigmàtic que Picasso realitzà a Barcelona el 1917. També, el mes vinent es realitzaran diversos préstecs al Louisiana Museum of Modern Art de Humlebaek, (Dinamarca) per a la mostra Picasso Before Picasso, d’entre els que destaquem el préstec de El pare de l’artista, un dels múltiples retrats que el jove Picasso feu del seu pare durant els anys d'aprenentatge.