Museu Picasso de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Menú del lloc

Vés al contingut

 

Accessibilitat d'aquest web

El web del Museu Picasso de Barcelona, que forma part del web de la ciutat, bcn.cat, té com a compromís esdevenir un web de disseny accessible sense obstacles visuals ni tecnològics per al major nombre possible d'usuaris.

Per dur a terme aquest objectiu, el web bcn aplica la normativa estàndard WAI (Web Accessibility Initiative) adoptada per la Unió Europea i s’orienta per tal que les pàgines web de l'Ajuntament de Barcelona compleixin les pautes d'accessibilitat de nivell AA, que tenen com a funció principal guiar el disseny i la programació perquè el contingut es pugui convertir fàcilment a d’altres formats i fer que sigui comprensible i navegable.

Això significa que tant una persona amb algun tipus de disminució, com qualsevol altra que es trobi en una circumstància que dificulti l'accés a la informació de la pàgina web, pugui accedir als continguts amb èxit. És per aquest motiu que quan hi ha continguts d’un grau elevat d’interactivitat, programació en Flash o d’altres que afavoreixen una recreació visual adient a la matèria que tracta el museu, s’ofereix una versió alternativa, en HTML, més accessible, no tan rica visualment, però amb la mateixa informació i rigorositat de contingut.

Per a més informació sobre l'accessibilitat del web i com canviar la mida del text i el disseny visual, consulteu la pàgina de configuració del web bcn.

Conversió a veu feta per Readspeaker Captura de pantalla del botó "escoltar"

Readspeaker permet la lectura en veu alta del lloc web. Readspeaker l'ajuda si té problemes per llegir el text en línia. Gràcies a la lectura en veu alta, li serà més fàcil comprendre la informació. Això fa que el lloc web sigui més accessible i atractiu per als usuaris. Com a usuari no necessita realitzar cap descàrrega, només ha de fer clic al botó "Escoltar", i la lectura començarà de forma automàtica.

Com funciona?

Per escoltar el contingut principal

Feu clic al botó "Escoltar" per escoltar el contingut del lloc web:
Captura de pantalla del botó "escoltar"

El reproductor d'àudio s'expandeix (vegeu la imatge de sota) i Readspeaker comença automàticament la lectura del text en veu alta.
Captura del panell de control

Els controls del reproductor li permeten:

 • -Pausa / reprendre la lectura
 • -Aturar la lectura
 • -Navegar pel àudio gràcies al control de la barra de progrés
 • -Ajustar el volum
 • -Fer clic a la icona d'ajustaments si desitja personalitzar el funcionament del servei
 • -Fer clic a la icona de descàrrega per descarregar l'arxiu d'àudio
 • -Tancar el reproductor

Pot utilitzar la combinació de tecles Tab / Shift + Tab per canviar d'un control a un altre, i prémer la tecla Intro per activar un botó o enllaç determinat.

Escoltar el text seleccionat

Si seleccioneu part del text, apareixerà automàticament un botó de reproducció, al costat del punter del ratolí, permetent un ràpid accés a la funció de lectura per al text seleccionat (vegeu la imatge de sota).
Captura del reproductor

Ajustaments

Des del menú d'ajustaments pot:

 • -Escollir si voleu activat l'efecte ressaltat durant la lectura
 • -Escollir si voleu l'efecte ressaltat paraula per paraula, i / o frase per frase
 • -Triar l'estil i colors de l'efecte ressaltat
 • -Seleccionar la velocitat de lectura que vol, lenta, mitjana o ràpida
 • -Seleccionar si voleu que la pàgina es desplaci verticalment de manera automàtica per seguir el text ressaltat
 • -Seleccionar aquesta opció per mostrar el botó "escoltar" en seleccionar el text

Captura de la pàgina de configuración