Joma

Escup el teu dibuix (o pentina’l delicadament)

Del mural als cromos hi ha moltes maneres de guixar

Taller per dibuixar d’acord amb l’estat d’ànim de cadascú. Des dels grans formats i els traços enèrgics als papers petits i el treball intimista. Al taller explorarem la relació entre els formats i les eines adequades perquè cadascú pugui obtenir el màxim potencial possible. Des del més prudent al més valent, tothom pot trobar diverses maneres per expressar-se com li vingui de gust.

Sala d'actes

Yamandú Canosa

Dibuixos amagats

Troba els dibuixos que portes dins

Taller de dibuix d’ombres. Fent servir la llum d’un focus especial, dibuixarem les siluetes de les ombres projectades sobre grans superfícies de paper: projeccions dels cossos dels participants, d’objectes, de gestos, de situacions, d’ombres d’escorç o en anamorfosi, ombres xineses… Dibuixos performatius per crear en equip megacollages d’ombres senzilles (sense cap ombra d’avorriment).

Sala 0

Olga Subirós

REMIX

Explora els límits de la creació i de l’autoria individual i col·lectiva

“Els grans artistes copien, els genis roben”, “Tot acte de creació és en primer lloc un acte de destrucció”, “L’art és un instrument de guerra ofensiva i defensiva contra l’enemic”
Pablo Picasso.

En aquest taller treballarem amb obres de Picasso, imatges d’Internet i de premsa en paper per explorar de forma lúdica a partir de material existent. Copiar, transformar, combinar… tot s’hi val! Reflexionarem sobre els límits de la creació i de l’autoria individual i col·lectiva.

Centre de Coneixement i Recerca

Luki Huber

Manual Thinking: pensar amb la mà i dibuixar amb el cap

Atreveix-te a dibuixar grans plans i fer-los realitat!

Què hem fet plegats que ens hagi agradat? Per què? Què voldríem fer ara? Amb qui? I quan? Si et resulta difícil posar-te d’acord per fer plans en grup, aquest és el teu taller. El Manual Thinking és una eina divertida per planificar projectes col·lectivament, de forma ràpida i en què tothom té alguna cosa a dir.

Pati Noguera

Zosen i Mina Hamada

Patchwork mural

Aporta el teu pedaç a aquest gran mural de retalls i històries

El patchwork és una tècnica artística consistent a assemblar teles de diferents mides i colors per confeccionar una nova peça. Aquest taller proposa la creació en grup d’un patchwork gegant, que cobreixi parets i terra, fent servir cartró i paper en lloc de tela. Cada participant dissenyarà i crearà amb diferents tècniques i materials les peces per formar un mural col·lectiu.

Pati Noguera

Agustina Guerrero

Les mirades parlen

De vegades les mirades diuen molt més que les paraules

Aquesta proposta destaca la importància de les expressions en el llenguatge del còmic. Els participants dibuixaran diferents mirades en globus de text, jugant amb la idea que les mirades formen part d’un llenguatge universal i que ben sovint arriben a expressar més que les paraules mateixes. El resultat final ha de crear un diàleg ―o molts― entre l’espectador i la multitud de mirades exposades en els globus.

Pati Finestres

Gonzalo Elvira

Impressions urbanes

Descobreix les empremtes que deixa el pas del temps al teu voltant

Taller de frottage per reflexionar sobre com influeix el pas del temps en els nostres espais i en la vida quotidiana. Gratant i fregant diversos materials, veurem les impressions i les empremtes del pas del temps a l’espai urbà: el terra, els arbres i fins i tot les parets dels edificis es convertiran en les nostres composicions. Aquests elements, juntament amb diverses eines com ara paper, tela, grafit o cretes, ens ajudaran a fer un gran mural col·lectiu d’impressions urbanes.

En cas de pluja, aquest taller es reubicarà al passeig de Picasso.

Plaça Jaume Sabartés

© Big Draw, la Festa del Dibuix