Josep Castells i Isidre Manils

Centenari Orson Welles en pintura mural publicitària

Un homenatge gegant per a un gegant del cinema

Aquest taller recrea la pintura mural publicitària del cinema, com a homenatge a Orson Welles en el centenari del seu naixement. Ocuparem el carrer per potenciar les activitats creatives i per dibuixar lliurement a la manera dels muralistes publicitaris del cinema. El resultat serà un gran cartell, que es penjarà a la façana del Palau Mercader en un ambient festiu ple de sorpreses.

* El taller finalitzarà a les 17 h a causa de les necessitats tècniques que comporta l’exposició del mural final, el qual estarà visible per al públic a les 18:30 h a la façana del Cercle Artístic Sant Lluc.

Josep Castells Planas
Cardedeu 1947. Aprèn l’ofici de pintor del seu pare. A l’Escola Massana estudia dibuix, escultura i policromia. A Cardedeu va ser cofundador del grup de teatre GAT i de la Televisió de Cardedeu, participant fins el dia d’avui en activitats de les entitats culturals del poble. Des de 1980 es dedica professionalment al món de l’escenografia. Ha dissenyat i construït escenografies per teatre, cinema, televisió i ha col·laborat en muntatges d’òpera, així com per a museus i exposicions.

Isidre Manils
Mollet del Vallès, 1948. Artista de treball pictòric caracteritzat per una mirada cinèfila que trasllada a fotogrames pictòrics. “Al cinema vaig aprendre què pintar, però no en el sentit literal, de temes, sinó més profund; el “què” seria el tema principal de la meva pintura, el “com” és el que m‘ha donat més guerra (...)”.
Ha exposat a diferents galeries, fires i museus com ara la Fundació Vila Casas o ARCO Madrid.

© Big Draw, la Festa del Dibuix