Centre de Coneixement i Recerca

Flavita Banana. Un Fanzín a 4 mans

Crea la teva pròpia història tot dibuixant en les teves vinyetes i en les de Flavita Banana, després les enquadernarem i ja tindràs el teu propi fanzín!

Tot partint d'una col·lecció de quinze vinyetes diferents de Flavita; algunes amb text i d'altres sense, cada participant rebrà sis vinyetes de Flavita i quatre vinyetes més en blanc per pintar, modificar, ordenar tal com vulgui, amb l'objectiu  de crear una història amb o sense sentit. Finalment escollirem un títol plegats, farem la coberta i l'enquadernarem.

Sala d'actes

Ana Garcia-Pineda. Mai no has vist un món que flota?

Crea el teu món propi i posa’l en òrbita.

Tu ja saps que estem esmicolant el món, oi?

No hi ha manera d'apedaçar el forat de la capa d'ozó i el desgel no l'esmenem ni traginant tots els frigorífics a l'Antàrtida. Jo començaria a construir planetes de recanvi. Els podem posar en fila, i quan en deixem fet xixines l'un, anem a viure a l'altre. T'hi apuntes?

Vine a dibuixar el teu món. Pots dibuixar un món millor, un món pitjor, un de farcit amb crispetes, i un altre fet de llits elàstics... Vine i dibuixa el món que et vingui de gust. Vine i el posarem en òrbita. No és broma. Mai no has vist un dibuix que flota?

Sala 0

Francesca Llopis. Insecta'm i enjardina't

Agafem els llapis i transformem-nos en els éssers més petits i alhora més importants, en les flors tan fràgils i passem així a ser part d’un jardí.

Els insectes són fonamentals per a la vida del planeta, pol·linitzen les flors i fan que en creixin de noves, fan sons que ens indiquen quina calor fa i també foraden el terra perquè l'aigua entri i regui les plantes, són tremendament organitzats i els seus moviments estan sempre orientats. Són animalets que molts cops no percebem, però gaudim de la seva bellesa quan els veiem volar sobre les aigües, camins i descobrim els seus colors iridescents.

Al taller us proposem que dibuixeu el nostre contorn del cos per després transformar-nos en insectes o flors, i finalment crear un enorme jardí.

Pati Finestres

Rita Lugli. Il lanone

Una sola línia que ens dibuixa junts.

Gran i petit. Compartint amb una línia de color.
Petits moments de vida.
Aprenent i gaudint plegats.
Recuperant tradicions i temps perdut.
Fins a assolir una mirada especial.

Pça. Jaume Sabartés

Gerson Ruiz. Invasió de formigues

A partir de la tècnica del paste-up, empaperat o enganxat, crearem un món de formigues que pugen, baixen i pul·lulen per la ciutat.

Dona vida a les formigues al Big Draw 2017 tot dibuixant dins de l'espai delimitat per la figura d'@antpintura i en acabar la teva creació envairem l'exterior del Museu Picasso, tot enganxant el teu treball amb la tècnica del paste-up, fins a envair-lo completament. Anima't i converteix-te en una formiga obrera més i així aconseguirem tots plegats empaperar tot el Museu.

Pati Noguera 2

Seta Bcn. Bombing Art: Explosions d'art urbà

Escull una imatge que et representi (o no!), simplifica-la, fes-la ben teva... I a pintar!

Si et fixes en l’entorn urbà, podràs veure els bolets de Seta BCN per aquí i per allà. Ara arriben al Big Draw.

Benvingut al Big Draw, del Museu Picasso. El plan? Bombing art... De què es tracta? Escull una icona, fàcil, senzilla i per a tota la família, fes-la teva... Identifica-t’hi... I reprodueix-la fins que no puguis més... Bombing art... Non Stop Attitude... Això és... Bombing art.

Pati Noguera 1

SM 172. Una plantilla sobre l’altra = un nou dibuix

Improvisa a partir de plantilles: combina-les i crea de nou.

Amb la barreja de dibuixos, superposició de plantilles, amb múltiples dissenys i colors i materials diversos, podem obtenir resultats molt diferents a partir d’uns mateixos elements. En aquest taller d’art urbà experimentarem amb la tècnica de l’estergit o stencil, i farem anar els dibuixos més enllà del seu disseny original.

© Big Draw, La Festa del Dibuix. Museu Picasso