Francesca Llopis

Insecta'm i enjardina't

Agafem els llapis i transformem-nos en els éssers més petits i alhora més importants, en les flors tan fràgils i passem així a ser part d’un jardí.

Els insectes són fonamentals per a la vida del planeta, pol·linitzen les flors i fan que en creixin de noves, fan sons que ens indiquen quina calor fa i també foraden el terra perquè l'aigua entri i regui les plantes, són tremendament organitzats i els seus moviments estan sempre orientats. Són animalets que molts cops no percebem, però gaudim de la seva bellesa quan els veiem volar sobre les aigües, camins i descobrim els seus colors iridescents.

Al taller us proposem que dibuixeu el nostre contorn del cos per després transformar-nos en insectes o flors, i finalment crear un enorme jardí.

Francesca Llopis
Neix a Barcelona. L'any 1976 es matricula a l'Escola Eina per estudiar la poètica de l'espai i la pintura. El 1981 obté la beca del Ministeri de Cultura i es trasllada a Varsòvia, on l'inevitable cop d'estat transforma el seu imaginari pictòric. Aquest és el punt d'inflexió on el viatge es constituirà com a part del seu procés artístic. Rep una beca l'any 1988 per l'Acadèmia di Roma i l'Écolle des Beaux Arts de Nimes on Arnau Puig defineix la seva pintura com a constructivisme semantitzat per les cavitats que representa.

El 2004 desenvolupa ETC, en què reflexiona sobre l'absència de les dones artistes en la Història de l'Art. A partir del 2007, participa en múltiples exposicions internacionals i nacionals.

L'any 2016 a la mostra SakaiArtePorto, al Japó, realitza l'acció d'art Traction Action a partir de la necessitat d'unir la humanitat amb l'univers a través d'un infinit fet amb les petjades de pigment rosa dels caminants de la ciutat.

El seu darrer projecte és la instal·lació LLUM! al Castell de Montjuïc de Barcelona.

© Big Draw, La Festa del Dibuix. Museu Picasso