Fundació Foto Colectania i Grisart

Atrapa la llum!

Llum i foscor, dibuixem amb els orígens de la fotografia.

Ens aproximem als orígens de la fotografia a través de dues propostes: la cambra fosca, on capturarem ombres xineses que després podrem acabar de dibuixar; i la captura del traç de llum, que fa un dibuix en la foscor.

La Fundació Foto Colectania i Grisart duen a terme, de forma conjunta, una activitat que permetrà als assistents desenvolupar la creativitat, tot dibuixant directament amb la llum a través dels procediments fotogràfics, i, alhora, aproximar-se als orígens de la fotografia. L'activitat es desenvoluparà a la seu de la Fundació Foto Colectania en dos espais diferenciats.

En un primer àmbit, en un recinte fosc, sense il·luminació, el públic podrà jugar amb la llum i fer les seves pròpies creacions amb llanternes davant d'una càmera fotogràfica, experimentant, d'aquesta manera, l'element essencial de la fotografia; el dibuix amb la llum. Aquest procediment permetrà plasmar la llum a la imatge fotogràfica, retenint així el moviment dibuixat amb la llum.

En un segon àmbit, a la sala d'exposicions, els participants podran dibuixar i fer les seves creacions a partir d'imatges projectades sobre un llençol blanc. L'activitat es basa en la idea de les ombres xineses i la cambra fosca, precedents de la fotografia, utilitzades ja des de l'antiguitat per projectar jocs de llum i ombra i per dibuixar la realitat de forma fiable. A la sala hi haurà un espai amb taules i cadires, i llapis de colors per poder acabar els dibuixos.

Grisart Escola Internacional de Fotografia
Centre privat dedicat des de 1985 a la docència exclusiva de la fotografia, amb dos principis educatius fonamentals: assegurar una formació fotogràfica sòlida i completa als seus alumnes, i fomentar un entorn en què es recolzi i estimuli la creativitat.

Fundació Foto Colectania
Fundació sense ànim de lucre que va néixer a Barcelona el 2002 amb l'objectiu de difondre la fotografia en l'àmbit social, artístic i educatiu. A la nova seu del Passeig Picasso 14, la fundació desenvolupa un extens programa d'exposicions i activitats amb la finalitat de generar pensament crític i la reflexió al voltant de la imatge.

© Big Draw, La Festa del Dibuix. Museu Picasso